Mahall Bomonti İşçileri 'Çalışma Koşullarını' Protesto Etti

Mahall Bomonti İşçileri 'Çalışma Koşullarını' Protesto Etti

Türkerler İnşaat'ın Mahall Bomonti projesinde çalışan inşaat işçileri kötü çalışma koşullarını protesto etti. İnşaat-Sen konuya ilgili bir açıklama yaparak Covid testi pozitif çıkan işçiler ile sağlıklı işçilerin aynı odada yattığını belirtti.

A+A-

Türkerler firmasına ait Mahall Bomonti inşaatının şantiyesinde, işçiler kötü yemekleri ve barınma koşullarını protesto etti.

Konu hakkında açıklama yapan İnşaat – Sen, işçilerin kötü koşullar sebebiyle kendilerine ulaştıklarını belirtti. Koronavirüs testi pozitif çıkan işçilerle hasta olmayan işçilerin aynı koğuşta yatırıldığını belirten işçiler, ayrıca ücretlerinin geç yatırıldığını söyledi.

Açıklamada, İzmir’deki Şehir Hastanesi yapımını da sürdüren Türkerler İnşaat’ı uyardıklarını belirten İnşaat – Sen, tüm şantiyelerde inşaat işçilerinin sağlıklı koşullar altında çalışması gerektiğini belirtti.

turkerler-iscileri.png

İnşaat – Sen’den yapılan açıklama şu şekilde:

Mahall Bomonti şantiyesinde; İşçiler sağlıklı yemeğe ulaşamıyor, kalitesiz ve kötü yemek dayatılıyor. Koronovirüs testi pozitif çıkan işçilerle hasta olmayan işçiler aynı koğuşta yatırılıyor. İşçiler çamaşırhaneyi kullanamıyor, temiz kıyafete bile ulaşamıyor. Elektrik ve su kesintileri ile işçiler şantiyede sağlıksız bir ortama mahkum ediliyor. Taşeron şirketler işçilerin ücretlerini gecikmeli yatırıyor, Türkerler İnşaat ise seyrediyor.

Aynı şirket, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde kötü yemeklerle, işçilerin yaşam alanlarının yanına kanalizasyon sularının dökülmesiyle, işçilerin ödenmeyen maaşlarıyla defalarca gündeme geldi.

Türkerler Holding’e bağlı Türkerler İnşaat; Ankara, Samsun, İzmir, Adıyaman hastanelerinin, metro şantiyelerinin, HES projelerinin ihalelerini ve sayamadığımız daha birçok kamu ihalesini aldı. Türkerler İnşaat, her yerde inşaat işçilerine sefalet koşullarını dayatıyor. Ne beslenme ne barınma ne de maaşlar, patronların lütfu değildir. İşçilerin en temel hakkıdır.

Türkerler İnşaat’ı uyarıyoruz: Tüm şantiyelerde inşaat işçileri için sağlıklı koşullar sağlanacak.

Çalışma Bakanlığı’nı uyarıyoruz: Kamu-özel işbirliğiyle girilen her proje ve şantiyede çalışan inşaat işçilerinden sorumlusunuz. İşçiler için sağlıklı koşullar sağlanmalı, tüm şantiyeler denetlenmelidir.

Tüm inşaat işçilerini davet ediyoruz: Kardeşler her şantiyede hakkımızı ancak birliğimizle arayabiliriz. İnşaat-Sen’e üye olalım, sendikalı olalım, hakkımızı patronlara bırakmayalım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum