Lojistik Kira Artışları Sürekliliğini Korurken, Talep Artıyor

Lojistik Kira Artışları Sürekliliğini Korurken, Talep Artıyor

Cushman & Wakefield’ın ofis, perakende, sanayi ve lojistik sektörlerine yönelik hazırladığı ‘Türkiye Gayrimenkul Pazar Analizleri 2022 3. Çeyrek’ raporu yayımlandı. Rapora göre Lojistik kira artışları sürekliliğini korurken, talep artıyor.

A+A-

Raporun bir bölümünde lojistik kira artışları sürekliliğini korurken talebin arttığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“Depo alanı kiralama faaliyetleri üçüncü çeyrekte yaklaşık 100.700 m² olarak gerçekleşmiştir. Mevcutta nitelikli depo arzı kısıtlı olup, kullanıcılar tarafından büyük kapalı alana sahip depolara olan talep fazladır. 2021 yılından itibaren yükselişte olan birincil kiralar, bu çeyrekte de geçen çeyreğe oranla %20.4 artarak 3 kez üst üste artış yakalamıştır. Bu bağlamda arz sıkıntısı ve giderek artan talep karşısında kısa-orta vadede birincil kiraların artışını devam ettireceği öngörülmektedir.

Rusya–Ukrayna savaşının başlamasının ardından bu bölgede yer alan birçok üretici Türkiye’yi merceğine almıştır. Özellikle bu şirketlerin ihracat hacimleri fazla olduğundan serbest bölgelerde yer alan lojistik ve sanayi alanlarına talepleri diğer bölgelere oranla daha fazladır. Kara lojistiği için konum itibariyle Avrupa’ya erişim avantajı olan bölgelerdeki sanayi ve lojistik alanlarına olan talepte hareketlilik kazanmıştır ve orta vadede bu hareketliliğin artması beklenmektedir.

Lojistik maliyetlerinin artması ile çözüm arayışı içerisinde olan uluslararası yatırımcılarının Türkiye yatırımları devam ederken, otomotiv şirketlerinden sonra yalıtım ve kağıt-çimento alanlarında da faaliyet gösteren ulusal şirketler yatırımlarını büyüterek Anadolu’nun çeşitli illerinde üretim yapmaya hazırlanmaktadır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.