Kuzey Aksının Öne Çıkan Markalı Konut Projeleri!

Kuzey Aksının Öne Çıkan Markalı Konut Projeleri!

İzmir'in kuzey aksı, zemin açısından güvenli, ve en çok gelişen bölge olarak dikkat çekerken birçok markalı konut üreticisi yatırım rotasını kuzey aksına çevirdi. Bölgede çok sayıda lüks site projesine imza atılırken talep de her geçen gün artıyor.

A+A-

İzmir'de şehir merkezindeki yapı stoğunun eski olması, zeminin sıvı olması, yeni arsa üretilememesi ve konut fiyatlarındaki aşırı artışlarla merkeze yakın konumda bulunan yerler ilgi görmeye başladı. İzmir çevreyoluna hattında yer alması, kayalık bir zemine sahip olması,  düzenli yapılaşması nedeniyle Menemen Ulukent bölgesi dikkat çekerken, Çiğli Balatçık ve Menemen Seyrek üniversite etkisiyle her geçen gün daha da gelişiyor. Kuzey aksında yazlık ve müstakil yaşam isteyenlerin tercihi Foça ve Dikili oluyor.

İşte kuzey aksının öne çıkan markalı konut projeleri

gultekin-pera-cigli.jpg

GÜLTEKİN PERA ÇİĞLİ

İzmir’in kuzey aksında villa ve toplu konut projeleri inşa eden Gültekin Pera İnşaat’ın son projesi Çiğli Balatçık’ta yükseliyor. 164 konuttan oluşan Gültekin Pera Çiğli projesinde yaşam bu yılın sonunda başlayacak.

6.130 metrekarelik 3 ayrı parselde hayata geçirilen Gültekin Pera İnşaat 3 blok olarak yükseliyor. Bir blokta sadece 1+1 dairelere yer verilirken diğer iki blokta 2+1 ve 3+1 dairelere yer verildi.

164 konutun yer aldığı projede 1+1, 2+1 kapalı mutfak, 2+1 açık mutfak, 3+1 ve teraslı daire seçenekleri yer alıyor. Dairelerin büyüklükleri 54 ile 152 metrekare arasında değişiyor.

Projenin sosyal olanakları arasında yüzme havuzu, 7/24 güvenlik, özel otopark, spor tesisi ve peyzaj bulunuyor.

Katip Çelebi Üniversitesi ve Egekent İzban istasyonuna yürüme mesafesinde yer alan Gültekin Pera Çiğli projesi; çevreyoluna, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne ve özel kolejlere araçla birkaç dakikalık mesafede bulunuyor.

İnşaat faaliyetleri devam eden Gültekin Pera Çiğli’de anahtar teslim süreci 2023 sonunda başlayacak.

countr-plus.jpg

COUNTRY PLUS BLACK

Seyrek’te FRH yapı imzası taşıyan Country Plus Black projesi 52 adet bahçeli müstakil villadan oluşuyor.

Seyrek’te Country Plus markasıyla 1.000’in üzerinde konut üreten FRH Yapı, Seyrek bölgesinin ilk yaşam projesine imza atıyor. 6.582 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen Country Plus Black projesi 52 adet müstakil bahçeli 4+1 tripleks villadan oluşuyor. 

Proje 40 adet dörtlü villa ve 12 adet sıralı villalar yer alıyor.  Dörtlü villalar brüt 184, net 134 metrekare; sıralı villalar brüt 203, net 143 metrekare olarak tasarlandı.

İnşaatı tamamlanmak üzere olan projede anahtar teslimleri yapıldı ve projede yaşam başladı.

Deprem yönetmeliğine uygun inşa edilen projede 60 cm çapında 17 metreye giden 743 adet jet grout kazık sistemi ve radye temel kullanıldı.

Doğası, üniversite ve kolejlere yakınlığı ile dikkat çeken proje İzmir-İstanbul otoyoluna 5 dakika mesafede konumlanıyor.  Proje, Mavişehir’e 15, Foça’ya 20 dakika uzaklıkta bulunuyor.

focaport.jpg

FOÇAPORT

Sertürk İnşaat ve Boral İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Foçaport projesi Foça'nın en özel koylarından birinde hayat buluyor.

Otel ve rezidans konforunda 12 ay yaşanabilir bir şekilde tasarlanan  Foaport projesinde 20 bin metrekare kullanım alanının,  15 bin metrekaresini konut alanı, 5 bin metrekare otel alanı olarak ayrıldı. Otel 2 bloktan oluşuyor ve 100 yatak kapasitesine sahip. Yaz-kış müşterilerine hizmet verecek. 72 rezidans daire deniz manzaralı ve 12 ay boyunca yaşamaya uygun şekilde tasarlandı. 1+1, 2+1, 3+1 daire tipleri mevcut. 1+1 daireler 50-60 metrekare, 2+1 daireler 75-85 metrekare, 3+1 daireler 95-200 metrekare olarak tasarlandı. Projemizin en büyük ayrıcalıklarında birisi 2.500 metrekarelik plaja sahip olması. Özel bir koy içinde yer alan plaj sadece otel müşterilerine ve daire sahiplerine hizmet verecek. Bunun yanı sıra, projeye özel bir marina ile, daire sakinleri evlerine tekne ile ulaşabilecek

ramsa-port-candarli.jpg

RAMSA PORT ÇANDARLI

Ramsa İnşaat imzasıyla Dikili Çandarlı’da hayat bulan Ramsa Port Çandarlı denize sıfır karma bir proje olarak yükseliyor.

Ramsa’nın kendi arsası üzerinde inşa ettiği proje villa, apart daireler ve ticari alanlardan oluşuyor.  Denize sıfır mesafede yer alan Ramsa Port Çandarlı projesinde 11 adet deniz manzaralı, bahçeli ve havuzlu müstakil villa yer alacak. 4 blokta ise apart dairelere yer verilecek ve her blokta 37 adet 1+1 ve 2+1 apart daire yer alacak. Projede 9 dükkandan oluşan mini bir çarşı da bulunuyor.

Aşama aşama tamamlanacak olan projede villa inşaatlarında sona geldi. Apart dairelerde kaba inşaat devam ediyor.

Projenin sosyal olanakları arasında süs havuzları, peyzaj alanları, çocuk oyun alanı ve yürüyüş parkuru yer alıyor

Kolayca ulaşım sağlanabilen proje şehir merkezine 1 kilometre mesafede yer alıyor.

erkaya-twins-001.jpg

ERKAYA TWİNS

Erkaya İnşaat imzasıyla Menemen Koyundere’de hayat bulan Erkaya Twins projesi 180 konuttan meydana geliyor. Ailelere hitap eden geniş dairelerin yer aldığı sitede 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.

Karşıyaka’da yüzlerce inşa eden, son dönemde tüm yatırımlarını kuzey aksına kaydıran Erkaya İnşaat, Menemen Koyundere’de Erkaya Life projesinden sonra Erkaya Twins projesini hayata geçiriyor. Erkaya, bölgedeki yatırımlarına yeni projelerle devam edecek.

12.000 metrekarelik arsa üzerinde 8 ve 9 katlı bloklar halinde inşa edilen Erkaya Twins 180 konuttan meydana geliyor.  2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projede daireler 126 ve 128 metrekare olarak tasarlandı.

Betonarme inşaatı tamamlanan Erkaya Twins projesinin Aralık 2023’te teslim edilmesi planlanıyor.

Projenin sosyal olanakları arasında yüzme havuzu, spor salonu, çocuk oyun alanı, özel otopark, 7/24 güvenlik ve geniş peyzaj alanları bulunuyor.

Anadolu Caddesi’ne, İzban ve toplu taşıma araçlarına yakın konumda yer alan proje otobana 3 dakikalık mesafede yer alıyor.

atesoglu-nefes.jpg

ATEŞOĞLU NEFES

Ateşoğlu İnşaat tarafından Menemen Ulukent’te hayata geçirilecek olan Ateşoğlu Nefes projesi 119 konuttan oluşuyor. 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projede oturma ruhsatı aldıktan sonra satışa çıkacak.

Kurulduğu günden beri İzmir’in kuzey aksındaki gelişimi öngörerek hem arsa hem de konut yatırımlarını kuzey bölgesinde gerçekleştiren Ateşoğlu İnşaat’ın son projesi Ateoğlu Nefes 11.700 metrekare arsa üzerinde zemin+10 ve zemin+11 katlı iki bloktan olarak yükseliyor. 119 daireden oluşan Projede 3+1 ve 2+1 seçeneklerine yer verildi. 3+1 daireler brüt 148 net 121 metrekare, 2+1 daireler brüt 110-113, net 86-88 metrekare olarak tasarlandı.

Projenin sosyal olanakları arasında kapalı otopark, spor salonu, yüzme havuzu, çocuk havuzu, çocuk oyun alanı, 7/24 güvenlik ve peyzaj alanları bulunuyor. Projenin önünde çok geniş bir ağaçlandırılmış alan da yer alıyor.

2018 deprem yönetmeliğine göre inşa edilen proje sağlam bir zemin üzerinde yükseliyor. Ulukent merkezinde konumlanan proje, alışveriş alanlarına, pazar yerine, çevreyoluna çok yakın mesafede bulunuyor.

2+1 dairelerin yer aldığı blokta teslimler Temmuz 2023’te, 3+1 dairelerin yer aldığı blokta ise Ağustos 2023’te gerçekleşecek .  Tüm projelerinde yapı kullanma izin belgesi alıp altyapı çalışmalarını bitirdikten sonra satışa çıkan Ateşoğlu, Nefes projesinde de yapı kullanma izin belgesi aldıktan sonra satışa çıkacak. Evi satın alan müşteriler hemen taşınabilecek.

sirius-florida.jpg

SİRİUS FLORİDA

Sirius Yapı’nın yeni projesi Sirius Florida Çiğli Yakakent’te yükseliyor. 176 konuttan meydana gelen Sirius Florida, yarım ay şeklindeki mimarisiyle dikkat çekiyor

28 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve 1.700’ün üzerinde konut inşa eden Barış Öncü tarafından kurulan Sirius Yapı, Yakakent bölgesinde hayata geçirdiği Sirius Loft projesinin ardından Sirius Florida projesi için start verdi.

Mimari yapısıyla dikkat çeken Sirius Florida, 8.200 metrekare arsa üzerinde yükseliyor. 5 bloktan oluşan projede 176 konuta yer verildi. Projede 1+1, 2+1, 3+1 daire seçenekleri ile dubleks ve penthouse daireler yer alıyor.

İnşaat çalışmaları başlayan projenin Haziran 2025’te teslim edilmesi hedefleniyor.

Projenin sosyal olanakları arasında her daire için 1 araçlık kapalı otopark, proje içerisinde toplam 1.000 metrekarelik açık havuz ve dinlenme alanı, kış aylarında kullanılmaya uygun ısıtma sistemli kapalı havuz, sauna, fitness center, sinema, parti evi ve çocuk etkinlik alanı yer alacak. Her evin önü açık ve ferah bir manzaraya sahip olacak. Yürüyüş yolları, basketbol sahası ve zengin peyzaj alanlarıyla bütüncül bir konsept sunulacak.

wess-familia.jpg

WESS FAMILIA

Temelleri 1995 yılında Elazığ’da atılan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yüzlerce altyapı projesine imza atan Wess Yapı, İzmir’deki ilk projesini Menemen Ulukent’te Gültekin Pera inşaat ortaklığıyla hayata geçiriyor.

2.047 metrekarelik arsa üzerinde yükselen Wess Familia projesi 30 konutluk butik bir site konseptiyle hayat buluyor. Projede 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerine yer alıyor. 3+1 daireler 157 metrekare, 4+1 daireler 186 metrekare olarak tasarlandı.

Projenin sosyal olanakları arasında; yüzme havuzu, kapalı otopark, kapalı spor salonu, çocuk oyun alanı, 24 saat güvenlik kaydı, her daireye özel depolama alanı ve projeye özel geliştirilmiş peyzaj alanları bulunuyor.

Egekent 2 izban istasyonuna yürüme mesafesinde yer alan Wess Familia, çevreyoluna 3 dakika, Bahçeşehir Koleji’ne 5 dakika, Mavişehir’e 15 dakika, Foça’ya 40 dakika mesafede yer alıyor.

Kaba inşaatı devam eden projenin Ocak 2024’te teslim edilmesi planlanıyor.

ulu-rezidans-001.jpg

ULU REZİDANS

Vuryap İnşaat imzasıyla Menemen Ulukent’te hayata geçirilen Ulu Rezidans projesi 211 konuttan meydana geliyor. 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projede yüzde 90 kredi 0,69 faiz oranıyla kredi imkanı sağlanıyor

İzmir’in kuzey aksında en hızlı değerlenen Ulukent bölgesinde 9.400 metrekare arsa üzerinde 4 blok olarak yükselen Ulu Rezidans projesinde 211 konuta yer verildi. İnşaat çalışmalarında sona gelinen projede anahtar teslimleri Haziran 2023’te gerçekleşecek.

Ulu Rezidans’ta 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerine yer verilirken, 2+1 daireler 115 metrekare, 3+1 daireler 135 ve 155 metrekare olarak tasarlandı. A kalite inşa edilen projede akıllı ev sistemi, balkon dahil evin tamamında yerden ısıtma, 3’lü ankastre set ve Linea Rossa marka doğrama bulunuyor.

13 bin metrekare açık ve kapalı sosyal alanı bulunan projenin sosyal olanakları arasında; 7/24 güvenlik, yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, basketbol sahası, 2 adet 1+1 misafirhane, sinema salonu, kapalı spor salonu, kütüphane, her daireye özel depo, yönetim odası ve otopark bulunuyor.

gurkayalar-tema-001.jpg

GÜRKAYALAR KONSEPT

Gürkayalar İnşaat tarafından Menemen Koyundere’de hayata geçirilen Gürkayalar Konsept 98 konuttan oluşuyor. Tamamı 3+1 olarak projelendirilen Gürkayalar Konsept’te teslimler yıl sonunda başlayacak.

Koyundere’deki ilk projesi olan Gürkayalar Tema’yı teslim eden Gürkayalar inşaat, yeni projesi Gürkayalar Konsept’i 4.805 metrekarelik arsa üzerinde hayata geçiriyor.  Zemin + 7 katlı 3 bloktan oluşan proje 98 konuttan oluşuyor. Ailelerin yaşayabileceği geniş dairelerin yer aldığı projede sadece 3+1 daire seçeneğine yer verildi. Projede üç farklı tipte daire bulunuyor. Dairelerin büyüklükleri brüt 145 ile 155 metrekare arasında değişiyor.

İnşaat faaliyetleri devam eden projede anahtar teslimleri 2023 sonunda başlayacak.  Henüz satışa çıkmayan projede inşaat belli bir aşamaya geldikten sonra satışlar başlayacak.

Geniş sosyal olanaklara sahip bir site olarak tasarlanan projenin sosyal imkanları arasında, yüzme havuzu, fitness salonu, çocuk oyun alanı, yetişkin oyun alanları, 7/24 güvenlik ve peyzaj alanları yer alıyor.

Anadolu caddesine 1 dakikalık mesafede yer alan Gürkayalar Konsept, çevreyolu girişine 2 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Pazar yerine, hastanelere, özel okullara çok yakın mesafede bulunan proje Karşıyaka’ya 15 dakika, Foça’ya 20 dakika uzaklıkta yer alıyor.

adim-menemen.jpg

ADIM MENEMEN

Ramsa İnşaat kalitesiyle Menemen’de yükselen Adım Menemen projesi 132 konuttan oluşuyor. Projenin tamamı 3+1 konutlardan oluşuyor.

Ramsa İnşaat’ın Menemen’deki ilk projesi Adım Menemen 10 katlı 2 bloktan oluşuyor. Tamamı 3+1 dairelerden oluşan Adım Menemen projesinde açık ve kapalı mutfaklı daire seçenekleri sunuluyor. Projede toplam 132 daire bulunuyor.

Kaba inşaat aşamasında olan projenin anahtar teslimleri Ekim 2024’te yapılacak.

Projenin sosyal olanakları arasında yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, 7/24 güvenlik, otopark  ve peyzaj alanı mevcut.

Menemen şehir merkezinde yer alan proje devlet hastanesi ve Menemen İzban istasyonuna yürüme mesafesinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.