Koronavirüs Sürecinde Gayrimenkul Sektöründeki Yenilikler

Koronavirüs Sürecinde Gayrimenkul Sektöründeki Yenilikler

Kovid-19 sürecinde gayrimenkul işlemleri dijitalleşti. Gayrimenkul Danışmanı Sühran Aras, gayrimenkul sektöründeki bazı yenilikleri anlattı.

A+A-

Kovid-19 ile birlikte yaşanan sosyal ve ekonomik değişimler her alanda olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de yeni gereksinimler yarattı. Herkesin eve kapandığı bu dönem pek çok sektör için farklı ihtiyaçlar ve buna uygun çözüm arayışlarını zorunlu kılarken gayrimenkulde de pazarlama ve satış öncesi hizmetlerden tapu işlemlerine kadar bazı aşamalar dijitalleşti. 

Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Danışmanı Sühran Aras, gayrimenkul sektöründeki bazı yenilikleri şöyle açıkladı: 

1) Satış öncesi tanıtım - pazarlama faaliyetleri 

-Geçmişte yeni inşaat projelerinin veya portföylerin  tanıtımı için billboard tarzı outdoor reklamlar sıklıkla kullanılırken sokağa çıkmanın azaldığı bu dönemde dijital reklamlara ağırlık verildi.
 
-Eskiye göre daha stabil bir yaşam tarzı oluşması sosyal medya kullanımını da artırdığından bu mecradaki tanıtım ve reklam faaliyetleri çeşitlenerek daha etkili sonuçlar ortaya çıkardı.

-Gayrimenkul alımında canlı yayın dönemi başladı.

Müşterilerimizin dışarı çıkmak istemediği bu dönemde talep gelmesi durumunda satışı yapılacak yeri mobil cihaz üzerinden yaptığımız canlı yayınlarla gezdiriyor ve tüm soruları görüntülü şekilde cevaplıyoruz.
  
-Müşterilerimizin portföyü çıplak gözle görmek istediği durumlarda sosyal mesafe kuralına uyarak maksimum hijyen hassasiyetiyle hizmet sunuyoruz.

2) Alım satım işlemleri

-Alım satım işlemlerinde web tapu sistemi sayesinde başvurular 
sisteme evrakların yüklenmesiyle dijital olarak daha hızlı gerçekleşiyor.

-Gayrimenkul işlemleri elektronik imza sayesinde hiç dışarı çıkmadan gerçekleştiriliyor.

-Alım satımlarda ödemeler bankaların internet veya mobil şubeleri üzerinden gerçekleştiriliyor. 

Covid-19 sürecinde zorunlu olarak başlayan yeniliklerin salgın hastalık geçtikten sonra da süreceğini düşündüğünü dile getiren Sühran Aras, dijital çağdaki dönüşüme gayrimenkul sektörünün de hızla ayak uydurduğuna dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.