Konya Beyaltı'nda yeraltı çarşısı inşa edilecek

Konya Beyaltı'nda yeraltı çarşısı inşa edilecek

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezinde, üstü ticari alan ve meydan olacak bir yeraltı çarşısı yapılacak.

A+A-

Beyşehir’de başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun her kesimiyle yaptıkları istişarelerin ardından yıkımı önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan belediyeye ait göl düğün salonunun bulunduğu alana çarşı inşa edilecek.

Yıkımının ardından bin 830 metrekarelik bir alanın yeraltı çarşısı ve meydan düzenlemesi için değerlendirileceği belirtildi.

MEYDAN DÜZENLEMESİ DE YAPILACAK

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun konuyla ilgili bir açıklama yaparak “Beyşehirli esnaflarımızın ticari alan talebi doğrultusunda yer altı çarşısının üzerinde projeye göre 7 dükkandan oluşan bir ticari alan yapacağız. 330 metrekarelik bu ticari alanın dışında kalan bin 500 metrekarelik bölümde ise küçük bir otoparkı da olan bir meydan düzenlemesi yapacağız. Yeraltı çarşısının meydanın her iki yanından da giriş ve çıkış bölümleri olacak. Burada Beyşehir’e yeni bir meydan kazandırırken, ilk kez ilçemiz merkezinde bir yeraltı çarşısını Belediye olarak inşa etmiş olacağız. Şehrin en güzel noktalarından birisi olan BSA kanalı kenarında yeni projemizi hayata geçirdikten sonra yaşanan görüntü kirliliğini de ortadan kaldırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.