Konutta Veresiye Dönemi!

Konutta Veresiye Dönemi!

Konut satışlarının düşmesi ile birçok farklı kampanya kapsamında müşteri çekmeye çalışan konut geliştiricileri şimdi yeni bir modeli deniyor: Veresiye satış...

A+A-

Türkiye seçimlerden sonra kendisini daha da hissettiren ekonomik kriz ile mücadele etmeye çalışırken konut sektörü de adeta var olma savaşı veriyor. 

Konut Satışları Düşmeye Devam Ediyor 

2018 yılında yavaşlayan konut satışları yürütülen 0,98 konut kredisi kampanyası ile ayakta kalmayı başarmış ve çok büyük kayıplar yaşamadan seneyi kapatmıştı. 

Ancak 2019 yılının ilk 4 ayında açıklanan rakamlar 2018 yılına oranla yeni yılda sektörün daha ciddi bir daralma yaşayacağını gözler önüne serdi. Mart ayında konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüşün ardından konut satış istatistikleri bir miktar toparlanma gösterse de Nisan ayında yeniden başlayan faizlerdeki artış ile konut satışı yüzde 18.1 oranında geriledi. 

Bankaların kredi faizleri yükseldikçe konut satış rakamları düşerken Mayıs ayında rekor seviyelere ulaşan konut kredisi faiz oranları neden ile Mayıs ayı konut satış istatistikleri rakamlarında çok daha sert bir düşüş beklentiisi oluştu. 

Şu anda en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1.65 seviyesine çekilirken yaşanan yükselişin ardından inşaat sektörü de kendi çarelerini üretmeye başladı. Özellikle de markalı konut projeleri için senetle satış kampanyaları ağırlık kazanırken sektörde "şimdi al 1 sene sonra öde" kampanyası da büyük ilgi çekti. 

Sur Yapı "Şimdi Al 1 Sene Sonra Öde Kampanyası" 

Sizlere duyurmuş olduğumuz Sur Yapı Kampanyası hakkında Karar Gazetesi'ne özel bir röportaj veren Sur Yapı Yönetim Kurulu ve KONUTDER Başkanı Altan Elmas "Kampanyamızın adı ‘Her yeni ev yeni bir yolculuk.’ İstanbul’un iki yakasındaki 12 konut projesinde 120 ayda 0.98, 60 ayda ise 0.59 vade oranının uygulanacağı ve ödemelerin daha sonra başlayacağı kampanya kapsamında konut alıcısı, evini alıp peşinat ve taksitleri ödemeye tam bir yıl sonra başlıyor.

8 milyar TL yatarım bedeliyle Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Antalya projesinde de ilk sene taksitsiz, peşinatsız, ara ödemesiz bir fırsat sunuluyor. Kampanyada ayrıca tamamı peşin ödemelerde yüzde 10’luk bir indirim de uygulanacak. Bahar havasını sektöre yansıtmak istiyoruz.

Sur Yapı güvencesiyle finanse ettiğimiz kampanya özverili yaklaşımımızın bir yansıması oldu. Kampanya bünyesinde konut alıcısı gelip istediği projeden evini seçecek. Peşinatını, taksitlerini 1 yıl sonraya erteleyecek ve 1 yıl sonra ödemeye başlayacak. Böylelikle 1 yıl boyunca hiçbir ödeme yapmamış ve tasarruflarına dokunmamış olacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.