Konutta Tercihler Sil Baştan Değişiyor! Eko-evler'e Talep Artıyor

Konutta Tercihler Sil Baştan Değişiyor! Eko-evler'e Talep Artıyor

Yenilenebilir enerji kaynaklarını barındıran, suların geri kazanımının sağlandığı, gün ışığından mümkün olduğunca çok yararlanan, güçlü ısı yalıtımın olduğu ve enerjisini kendi üreten ileri teknoloji çevreci yapılar konut projelerinin gözdesi durumunda.

A+A-

Kovid-19 pandemisinin ardından tüketici beklentilerinde topyekün değişiklikler yaşandı. Tüketicilerin konut tercihleri de değişti. Bu kapsamda konut seçimlerindeki kriterlerde, evlerin ekonomik ve çevre dostu kimliği ön planda yer almaya başladı. Yeni konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, artık kendi kendilerine yetebilen, yenilenebilir enerji çözümleri ve doğaya uyumlu yapı malzemeleri gibi özelliklere dikkat etmeye başladı.

İnşaat sektörü de tüketicilerin bu beklentileri ve tercihleri doğrultusunda sürdürülebilir konutlara yönelmeye başladı. İklim krizi, pandemi dönemi, olası doğal felaketler, hayat pahalılığı gibi tüm etkenler, konut sahibi olmak isteyenleri de yeni arayışlara ve seçimlere yöneltti. 

Uzun vadeli yaşam şekillerinde değişiklik yapan tüketiciler inşaat sektörünün sürdürülebilir çözümlere yönelmesini sağladı. Ev satın alırken uzun vadede ev ekonomisini düşünen müşteriler artık izolasyon, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi her türlü kritere dikkat ediyor.

Türkiye genelinde gerçekleştirdiği konut projeleri ile fark yaratan MTC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Togay Cömert konut projelerinin yeni trendinde ekoevlerin yer aldığına dikkat çekti. 

Yapı malzemelerinden alternatif enerji çözümlerine izolasyondan çevre dostu kimliğine kadar pek çok kriterin daha fazla ön plana çıktığına vurgu yapan Togay Cömert, inşaat sektöründe sürdürülebilir yapıların bugün ve gelecekte de revaçta olacağının altını çizdi. 

İnsanların değişen ihtiyaçları ve ev yaşamının daha özel hale gelmesi neticesinde ekoevlere olan ilginin çoğaldığını dile getiren Cömert, inşaat sanayicileri olarak kendilerinin de bu özelliklere sahip yapı projelerini çoğalttıklarını belirtti. 

"Ekoevler"in yeşil mimari projelerine uygun şartlarda ortaya çıkarıldığına değinen Togay Cömert, sürdürülebilirlik kavramının inşaat sektörünü de etkilediğini  vurguladı. 

"Yenilenebilir enerji kaynaklarını barındıran, suların geri kazanımının sağlandığı, gün ışığından mümkün olduğunca çok yararlanan, güçlü ısı yalıtımın olduğu ve enerjisini kendi üreten ileri teknoloji çevreci yapılar yeni konut projelerinin gözdesi durumunda. Eko-evler çevre dostu ve ekonomik çözümlerle üretilen evlerdir" diyen Cömert, yapı şeklinden enerji kullanımına, izolasyonundan ısıtma sistemine kadar her ayrıntının doğaya vereceği zararın en aza düşürülecek şeklinde tasarlandığını ifade etti. 

"Alternatif enerji çözümleri ile kendi kendine yetebilen evlerdir. Eko-evlerde çelik ya da ahşap konstrüksiyon, ahşap çatı, ekolojik çatı, rüzgar ve güneş panelleri, odun sobası gibi evin masrafını ve doğaya vereceği zararı en aza indiren yapı ve enerji çözümleri bulabilirsiniz" diyen Cömert, geleceğin evlerinin hem çevre dostu hem de ekonomi dostu olacağının altını çizdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum