Konut Sektöründe Arsası Olmayan Projeler Teklif Edilmeyecek

Konut Sektöründe Arsası Olmayan Projeler Teklif Edilmeyecek

Resmi Gazete’de yayımlanan 2020-2022 Orta Vadeli Mali Plan’a göre mali alanlar öncelikli harcama alanlarına tahsis edilecek ve konut sektöründe arsası olmayan projeler teklif edilmeyecek.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2020-2022 dönemi yatırım programı için yayınlanan genelgede kamu yatırım önceliklerinin özel sektörün yenilikçi ve üretken yatırımlarını ve ticareti destekleyecek mahiyette belirleneceği, iş, üretim, yatırım ortamını iyileştiren nitelikli altyapı yatırımlarına öncelik verileceği belirtildi. Tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2020 yatırım programına yeni proje alınmayacağı belirtilen genelgede, “Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına hizmet etmeyen projeler teklif edilemeyecek” denildi.

ARSA YOKSA PROJE YOK

Genelge ekinde yer alan yatırım programı hazırlama rehberine göre, 2020-2022 yatırım teklifleri 2020 yılı fiyatlarıyla hazırlanacak. Gösterge niteliğinde olarak da 1 ABD doları 6 TL olarak kullanılacak. Konut sektöründe arsası olmayan projeler teklif edilmeyecek. Sağlık sektöründe çevresinde düşük kapasiteyle kullanılan sağlık birimlerinin mevcudiyetine rağmen aynı mahalde bulunan mükerrerliğe ve israfa yol açabilecek nitelikteki projeler kabul edilmeyecek. Taşıt satın alma talepleri, kurum ve kuruluşların envanterinde olan taşıtların yanında kiralık ve başka kurumdan tahsisli olan bütün taşıtların bilgisi ile birlikte iletilecek. Kamu özel ortaklığı modeli ile uygulananlar dahil olmak üzere yerli malı kullanılmasına öncelik verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.