Konut Sektörü Hızlı Bir Şekilde Toparlanıyor

Konut Sektörü Hızlı Bir Şekilde Toparlanıyor

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 0,64'e düşürmesi ile beraner konut sektörüne hızlı bir toparlanma süreci başladı. Düşük faizli konut kredisi ile birlikte kampanyaların başlatılması, sektörü canlandırdı.

A+A-

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0.64'e çekmesiyle birlikte krediye ve konuta olan talep arttı. Talepteki bu artış konut sektörünü olumlu etkiledi. Sektör, hızla toparlanmaya başladı...

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut sektörünü ve konut kredilerini kaleme aldı. 

İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Negatif faizle kaynak nasıl toplanacak?' başlıklı yazısı... 

Türkiye Bankalar Birliği’nin Genel Kurulu’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak birkaç yeni gelişmenin ipuçlarını verdi.

-Bunlardan biri ekonomideki toparlanmanın V tipi olmakta olduğuydu. Haziran ayında açıklanan öncü veriler bu tahmini doğrular nitelikteydi.

-İhracat ise TİM verilerine göre 21 Haziran itibariyle yüzde 24 arttı. İki ay üst üste yüzde 40’lık azalmanın ardından üçüncü aydaki bu toparlanma şüphesiz en pozitif haber. Normalleşme yolunda mesafe alındığının da göstergesi.

-Bakan’ın açıklamasına göre faizlerin uygun hale getirilmesinden sonra konut kredisi için 133 bin başvuru alındı. Bunlardan 101 bininin talebi karşılandı ve 25 milyar liralık konut kredisi kullandırıldı. Konut sektöründeki hızlı toparlamanın altında yatan nedenlerden biri bu.

BANKACILARA UYARILAR

-Bakan Albayrak’ın konuşmasında bankacılara uyarılar da vardı. Bunları şöyle sıralamak mümkün:

-“Kredi yeniden yapılandırmalarını hızlandırın. Bu yapılandırmaların müşterinin ödeme gücüne uygun yapılmasını istiyoruz.

-Ülkenin kaynaklarını toplayıp ekonomiye aktarmanızı istiyoruz.

-Krediler yerinde kullandırılsın. Etraftan dolaşma olmasın. Düzenlemelere samimiyetle uyun. Düzenlemenin ruhuna uygun davranın.

-Yerli üretimi teşvik edin. Sadece kredi vermeyin, kredinin yerinde kullanılıp kullanılmadığını da kontrol edin. Şirketler için yol gösterici olun.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.