Konut Satışları Düştü, Sektör Yeni Teşvikler Bekliyor!

Konut Satışları Düştü, Sektör Yeni Teşvikler Bekliyor!

Konut kredisi faiz oranlarının 0,64'e düşmesi ile tarihin en yüksek satışlarını yakalayan gayrimenkul sektörü faiz oranlarının artması ile düşen satışların yeniden canlanması için yeni teşvikler bekliyor.

A+A-

Koronavirüs salgını ve sonrasında oluşan ekonomik tablo dolayısıyla devlet piyasaların canlanması için kritik adımlar attı.

Bu kapsamda atılan ilk adım ekonomik istikrar paketi olurken bu paket içerisinde konut teşvikleri yer aldı. Tarihin en uygun kredi imkanlarının sunulduğu bu kredi kampanyası beklenen etkiyi gösterdi ve satışlar rekor seviyede arttı.

KONUT TEŞVİKLERİNİN DEVAM ETMESİ TALEP EDİLİYOR

Demand Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Demirbaş yaşanan bu sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Pandemi süreci sonrası başlatılan kredi kampanyasına değinen Demirbaş, satılan konut sayılarına ilişkin hatırlatmalarda bulundu. Bu konut teşvikleri ile rekor seviyelerde satışlar olduğunu vurgulayan Atalay faiz oranlarının yükselmesiyle bu sürecin durağan hale geldiğini ifade ederek, ''Konut faizlerinin yükselmesi ile birlikte alıcılar genelde bekle gör politikası izliyor. Haziran ayı ve temmuzun ilk yarısında telefonlarımız neredeyse hiç susmamıştı. Şimdilerde ise herkes beklemeye geçti. İkinci el konutlarda faiz oranlarının yeniden artması, geri ödemenin 1 yıl sonra başlaması fırsatının kaldırılması ve maksimum kredi vadesinin 15 yıldan 10 yıla çekilmesinin sektörde yeniden bir durağanlığa neden oldu" dedi

Atalay Demirbaş konuşmasının devamında başlatılan kampanyalardan hem alıcıların hemde satışların faydalandığını ifade etti. 2019 yılına göre satışların yaz döneminde yüzde 209 oranında arttığını ifade eden Demirbaş Haziran ayında 190 bin konut satıldığını söyledi. 

TEŞVİKLER DEVAM ETMELİ

Demand Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Demirbaş kampanyaların sona ermesiyle satış ivmesinin kaybolduğunu ifade ederek "Konut kredi faizlerinin artışı konut satışlarını düşürecek, devlet konut satışlarını arttırmak ve piyasayı canlandırmak için faizleri revize etmeli, sektöre can suyu vermeye devam etmeli. Yeni trendlere göre yeni üretim yapacak olan inşaat sektörünün ayağa kalkabilmesi için hükümetin teşviklerine devam etmesi gerekiyor." talebinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.