Konut Satışları Arttı, Tapudan Randevu Alma Süresi 2 Haftaya Kadar Çıktı!

Konut Satışları Arttı, Tapudan Randevu Alma Süresi 2 Haftaya Kadar Çıktı!

Konut kredisinde faiz indiriminin etkisiyle Tapu Daireleri büyük yoğunluk yaşamaya başladı. Tapudan randevu almak isteyen vatandaşlara 2 hafta sonraya gün vermeye başlarken yaşanan yoğunluk tapu işlemlerinin notere geçiş sürecini gündeme getirdi.

A+A-

Korana virüs salgını nedeni ile tapu dairelerinde yoğunluk oluşmaması nedeni ile alınan tedbirler kapsamında tüm tapu işlemlerinin sadece randevulu sisteme alınması yoğunluk oluşmasına neden oldu. 
KONUTA TALEP ARTTI, TAPU DAİRELERİ 2 HAFTA SONRAYA GÜN VERMEYE BAŞLADI! 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan konut krediis kampanyası ile tarihi fırsat sunulması vatandaşın konuta olan talebini rekor oranda arttırdı. 

Konut talebinde yaşanan artış korana virüs salgını sonrasında sadece randevulu sistemle çalışmaya geçilmesi ile beraber oluşan yoğun taleple birleşince tapu dairelerinde sorunlar yaşanmaya başlandı. 

Vatandaşlar 2 haftalık bekleme süresi nedeni ile şikayetlerini iletti. Tapu dairelerinde yaşanan yoğunluğun sonrasında noterler tekrar gündeme gelirken konu hakkında çalışmaların hızlandırılması talep ediliyor. 

TAPULARIN NOTERE DEVRİ VE TAPUDA NOTER SATIŞI YENİDEN GÜNDEMDE

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin "Tapu Sicil Müdürlükleri'nin sayısı oldukça az. Tapu satışlarının noterlere verilmesi durumunda işlemler çok daha hızlı olacak. Vatandaş uzun süre beklemek zorunda kalmayacak. Noterler sadece satış işlemlerini yapacak. Tapu sicil kayıtları yine Tapu dairelerinde kalmaya devam edecek.

Satış işlemlerinin tapuda gerçekleşmesiyle bu anlamda bir nevi vergi kaybının da önüne geçilmiş olacak. Çünkü satışı yapılan gayrimenkuller ederinden daha düşük gösterilemeyecek" diyerek çalışmanın önemine değinmişti.  Tapu işlemlerinin notere devri konusunda çalışmalar devam ederken henüz verilmiş bir nihai karar bulunmuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.