Konut Satın Alırken Değerlendirilmesi Gereken Fırsatlar!

Konut Satın Alırken Değerlendirilmesi Gereken Fırsatlar!

Kamu banakalarının konut kredisi faizlerini düşürmesi gayrimenkule olan ilgiyi artırdı. Peki konut satın alırken değerlendirilmesi gereken fırsatlar neler? Detaylar haberimizde...

A+A-

Günümüzde artık birçok kişinin yatırım tercihleri içerisinde ev sahibi olmak geliyor. Konut sahibi olma imkanlarının arttığı günümüzde insanların kendi ihtiyaçlarını gidermek veya geleceğe yönelik yatırım yapmak için ev almaya yönelik girişimlerinde de artış yaşandı.

Konut almak isteyen vatandaşlar için oldukça farklı imkânlar ve fırsatlar sunuluyor.

Bunların içinde bankaların faizlerini düşürdüğü krediler, kamusal olarak TOKİ ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından sunulan fırsatlar bulunuyor.

Peki ev alırken neler göz önünde bulundurulmalı? Hangi unsurlara dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Kamu bankalarının koronavirüs sebebiyle ekonomiyi canlandırmak için konut kredilerini 0.64'e düşürmeleri konuta olan talebi artırdı. Vatandaşlar düşük konut kredisi faiz oranıyla ev sahibi olmak için harekete geçti. Peki konut alırken değerlendirilmesi gerekilen imkanlar neler? Konut alımında yapılan kolaylıklar neler?

1- Bazı bankalar konut kredilerinde yüzde 20 peşinat şartı aramıyor.

2- Alınacak konutun yapısının krediye uygunluğu araştırılmalı. 

3- Konut için sunulan kampanyalar mutlaka karşılaştırılmalı, birçok banka farklı ödeme planları ve faiz uyguluyor. 

4- Kamu bankalarının sunduğu hizmetleri ve düşen faiz oranlarını da değerlendirmek için, bankaların konut kredisi faiz oranları karşılaştırılmalı. Bankaların mortgage adı altında hizmet verdikleri krediler,uygun koşullarda veriliyor. 

Konut almak isteyenlere büyük fırsatlar sunan özel kuruluşların imkanlarını da değerlendirmekte fayda olacaktır. Genelde müşteri isteklerine yönelik ödeme planları ve faizsiz olmaları ayrı bir seçenek haline gelmekte. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.