Konut Mağdurları TBMM'ye Yürüdü

Konut Mağdurları TBMM'ye Yürüdü

İnşaatı durdurulan projelerden ev alan konut mağdurları İstanbul'dan Ankara'ya gitti. Ankara'da TBMM önüne yürüyen mağdurlar, sorunlarının çözülmesi için komisyon kurulmasını istiyor.

A+A-

Gece yarısı İstanbul'dan yola çıkan Esenyurt ve Fikirtepe konut mağdurları Ankara'ya ulaştı. 2011 yılında yapımına başlanan ve 4 bin vatandaşın etkilendiği Innovia 4 projesi mağduru Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyona, Innovia Tuzla, Innovia Arifiye, Caprice Gold, Fi Yapı, Bulut İnşaat, Dumankaya İnşaat, Babil Kuleleri ve Termal mağdurları katıldı.

TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Mağdurlardan komisyon talebi

Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt, konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. Mağdurlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını istiyor.

Dava sürecini ve mağduriyetlerini anlatan dosyalar hazırlayan mağdurlar bu dosyaları vekillere iletti.

Fi-Side mağdurları çadırlı eyleme devam ediyor

Esenyurt Fi-Side projesinin bahçesine çadır kuran proje mağdurları da tepkilerini haykırdı. 2009 yılında projeye dahil olan vatandaşlar, 30 ayda tamamlanacağı açıklandığı halde, henüz teslim edilmeyen evlerini alana kadar, süresiz, kesintisiz eylem yapma kararı aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.