Konut İlanı Verenler İki Kere Düşünecek!

Konut İlanı Verenler İki Kere Düşünecek!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından getirilen yeni düzenleme ile internet sitelerindeki ilanlarda yer alan fiyat ile tapudaki satış fiyatını karşılaştırarak usulsüzlük yaptığı tespit edilen satıcı ve emlakçılara ceza kesilecek.

A+A-

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayınlanan yeni düzenleme ile suni fiyat artışlarının da önüne geçilmesi hedefleniyor. Düzenlemeyle emlak piyasasında manipülasyon yoluyla konut fiyatlarını yükselten kişilerin engellenmesi hedefleniyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre düzenleme şöyle işliyor; örneğin fiyatı 5 milyon liraya internet üzerinden satışa sunulan bir konut vergi ve harçların çok çıkması sebebiyle 2 milyon lira olarak gösterildi. Söz konusu konutun satışının 5 milyon liradan olduğunu, satışın yapıldığı iste GİB’e bildirecek. Tapuda bu satışın 2 milyon lira olarak tescil edecek.

Gelir İdaresi aradaki fark kadar alıcı ve satıcıya harç matrah farkı çıkaracak ve Vergi Ziyaı Cezası ile tahsilini yapacak. Satıcı açısından ise 5 yıllık süreyi doldurup doldurmadığına bakıp ona da ayrıyeten matrah farkı ve vergi kaybı cezası kesilecek. Aynı şekilde bu satışa aracılık eden emlakçı varsa ve faturasını da kesmediyse ona da para ceza uygulanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.