Konut Fiyatlarındaki Artış Yavaşladı Fakat Artmaya Devam Ediyor

Konut Fiyatlarındaki Artış Yavaşladı Fakat Artmaya Devam Ediyor

Endeksa.com Genel Müdürü Görkem Öğüt, "Verilere baktığımızda 2021 yılı sonunda aylık %16-%17 olan aylık değer artışının Ekim ayında düşerek %9-10 seviyesinde gerçekleştiğini görüyoruz. Yani, konut fiyatlarındaki artış yavaşladı fakat devam ediyor" dedi.

A+A-

Endeksa verilerine göre, İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda %229 artış gösterdi, ortalama metrekare satış fiyatı 21 bin 5 TL, ortalama konut fiyatı ise 2 milyon 415 bin 575 TL oldu. Ankara’da konut fiyatlarında yıllık değer artışı %208 olurken, ortalama metrekare satış fiyatı 9 bin 424 TL, ortalama konut fiyatı ise 1 milyon 225 bin 120 TL oldu. Konut fiyatlarının bir yılda %246 artış gösterdiği Antalya’da ise, ortalama metrekare fiyatı 18 bin 350 TL, ortalama konut fiyatı 2 milyon 202 bin TL. Mersin’de konut fiyatlarındaki yıllık değer artışı %230, ortalama metrekare fiyatı 11 bin 240 TL, ortalama konut fiyatı 1 milyon 686 bin TL oldu. Konut fiyatlarının en yüksek olduğu il olan Muğla’da ise yıllık değer artışı %160, ortalama metrekare fiyatı 29 bin 824 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 877 bin 120 TL.

Kasım aralık ayında fiyatlar oturacak

Verileri değerlendiren Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Konut piyasasında bir süredir gözlemlemekte olduğumuz yüksek fiyat artışları, kredi kullandırımının sınırlandırılması ve düşük stok sebebiyle Ekim ayında konut satış adedinin hem bir önceki aya hem de geçen senenin aynı ayına göre düşüş gösterdiğini görüyoruz. Ocak-Ekim dönemi değerlendirildiğinde ise geçen senenin %7 üzerinde bir rakam gerçekleşti. Bu düşüşte önemli etkenlerden biri piyasalardaki konut fiyatlarındaki düşüş beklentisi. Endeksa verilerine baktığımızda 2021 yılı sonunda aylık %16-%17 olan aylık değer artışının Ekim ayında düşerek %9-10 seviyesinde gerçekleştiğini görüyoruz. Yani, konut fiyatlarındaki artış yavaşladı fakat devam ediyor. Yılın son ayları her zaman konut piyasasının hareketli olduğu aylardır. Kasım ve Aralık aylarında fiyatların da biraz daha oturması ile piyasanın hareketleneceğini öngörüyorum.“ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.