Konut Fiyatlarına Aşırı Zam Yapma Davranışı Frenlenecek!

Konut Fiyatlarına Aşırı Zam Yapma Davranışı Frenlenecek!

İkinci el konutta faiz oranlarının artmasını değerlendiren KONUTDER başkanı Altan Elmas, "Konutta fahiş artışları üreticiler tarafından değil ikinci elde yapıldığını gördük. Faiz artışıyla fiyatlarda aşırı zam yapma davranışını frenleyecek" dedi.

A+A-

Devlet bankalarının kampanyalı konut kredisinde yaşanan bu değişimin ardından konut fiyatlarına ilişkin bir değerlendirme geldi. 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas kampanyalı konut kredisi faiz oranlarında imkanların değişmesinin ikinci el konut fiyatlarında nasıl bir etki oluşturacağını ele aldı.

KONUTDER Başkanı Elmas şu ifadeleri kullandı. "Hükümet, Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu bankaları ekonomiye katkı sunacak, tüketiciye destek olacak en iyi imkanları oluşturmaya devam ediyor. KONUTDER olarak talebimiz de bu yöndeydi. Bundan sonra bir kere konut fiyatlarına aşırı zam yapma davranışı frenlenecek. Çünkü bunu üreticilerin yapmadığını gördük. İkinci elde yapıldığı görüldü. Stokların erimesi, nakde hızlı dönmesi, yeni projelerin gelmesi, tüketicinin sağlam ve enerji verimli konutlara yönelmesi açısından farkın açılması çok önemliydi"

Haberin Tamamı İçin: https://www.emlak365.com/emlak-haberleri/ikinci-elde-kredi-kampanya-sartlarinin-degismesiyle-ev-fiyatlari-h33897.html

Emlak 365 | Emlak Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.