Konut Dolardan Fazla Kazandırdı

Konut Dolardan Fazla Kazandırdı

Türkiye genelinde konut fiyatları, son bir yılda gösterdiği yüzde 63'lük artışla dikkat çekiyor. Bu dönemde doların yıllık artışı ise yüzde 56 oldu

A+A-

Türkiye genelinde konut fiyatları, son bir yılda gösterdiği yüzde 63'lük artışla dikkat çekiyor. Türkiye Gazetesi'nden Necmi Çiçekçi'nin haberine göre, bu yükseliş eğilimi konut yatırımcıları için olumlu bir tablo çiziyor. Ülke genelinde konut fiyatlarındaki artış, uzmanlar tarafından en karlı yatırım aracı olarak görüldü.

Son bir yılda Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki artış yüzde 63, iki yılda ise yüzde 132 olarak kaydedildi. İl bazında incelendiğinde, İstanbul'da konut fiyatları bir yılda yüzde 75 artarken, Ankara'da yıllık değer artışı yüzde 50, İzmir'de yüzde 55, Bursa'da yüzde 56 ve Antalya'da ise yüzde 78 olarak gerçekleşti.

Bu dönemde doların yıllık artışı yüzde 56, iki yıllık artışı ise yüzde 97 olarak kaydedilirken; avronun yıllık yüzde 50, iki yıllık yüzde 102 artış gösterdiği görüldü. Kira getirisi de hesaplandığında, konut yatırımının yıllık toplam getirisi yüzde 71, iki yıllık getiri ise yüzde 151 olarak belirlendi. Uzmanlar, konut satışlarında yaşanan düşüş eğilimine rağmen, konut yatırımının güvenli bir pozisyonunu koruduğunu belirtiyor. Her durumda en karlı yatırım aracının konut olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu kazanç ivmesinin 2024 yılında da devam etmesini bekliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.