Konut, Arsa ve Arazi Satışları Katlandı

Konut, Arsa ve Arazi Satışları Katlandı

Konut kredi faizlerinin düşmesi konut satışları ile beraber arsa ve arazi satışlarını da artırdı.

A+A-

Konut ve gayrimenkul sektöründe negatif faizlerin tetiklediği müthiş bir hareketlilik oldu. Haziran ayında tüm zamanların rekor konut satışı yaşanması bekleniyor. 

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde gayrimenkul sektörünü kaleme aldı. Yıldırım, konuta talebin arttığını belirtti. 

İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Önce tüketim sonra üretim canlanması' başlıklı yazısı...

Konut ve gayrimenkul sektöründe negatif faizlerin tetiklediği müthiş bir canlılık yaşanıyor. Öyle ki potansiyel alıcıların bir kısmı izledikleri konut fiyatları, sert faiz düşüşleri ile hızla yükselince alımlarından vazgeçti.

NEGATİF FAİZ VE KREDİ KONUTA TALEP YARATTI

-Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da 125 bin konut kredisi başvurusu yapıldığını, bunun 101 bininin karşılandığını açıkladı. Sadece krediyle değil, peşin alımlar da oluyor. Haziran ayında tüm zamanların rekor konut satışları bekleniyor.

-Talep sadece konuta da değil. Tapu işlemleri arsa ve arazi satışlarında da benzer bir eğilim yaşandığını, talebin gayrimenkulün tümüne yönelik olduğunu gösteriyor.

-Konut içerisinde yenileme, onarım, mobilya değişikliği, beyaz ve kahverengi eşya satın alma, elektronik eşya alımı da yaygın. Hatta bu durumu enflasyon verilerinden de belirgin şekilde izlemek mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.