Konkordatodan Çıkan AKG Gazbeton 2 Fabrikasını Satacak

Konkordatodan Çıkan AKG Gazbeton 2 Fabrikasını Satacak

İnşaat ve Su Ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Akgerman ailesi konkordatodan çıktı. Bülent Akgerman, Kırıkkale ve Çorlu'daki gazbeton fabrikalarının satışı için görüşmeler yaptıklarını söyledi.

A+A-

Çimentaş'ın eski sahiplerinden Akgerman Ailesi'nin yaklaşık 2 yıl önce yargıya konkordato ilan etmek için yaptığı başvuruyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

Baba Öner Akgerman ile oğulları Bülent ve Levent Akgerman, kendileri ve şirketleri AKG Gazbeton, AKG Yalıtım, Ertuğ Balık Üretim, More Su Ürünleri şirketleri için bulundukları konkordato talebinden vazgeçti.

BORÇLARINI ÖDEYİP KÜÇÜLECEK

Yeni Asır Gazetesi'nden Erhan Gülenç'in haberine göre; Ailenin "feragat" dilekçesi vermesi üzerine mahkeme konkordato talebini reddetti. Kararın ardından 10 Kasım itibariyle şirket yönetimlerine atanan kayyum komiserlerinin görevlerine de son verildi. Bundan sonraki planlarını işadamı Bülent Akgerman, "Borçlarımızın hepsini ödeyeceğiz. Alacaklıların tamamına yakınıyla anlaştık. Anlaşamadığımız büyük bir banka kalmıştı ve süreç ondan uzamıştı ancak şimdi onunla da uzlaşma sağladık. Ondan sonra da rahatladık" dedi.

Akgerman, "Zaten borçları konkordato talebi olduğu için ödeyemiyorduk. Herkese eşit taksit ve yüzdelerle ödememiz gerekiyordu. Bu da mümkün olmayan bir şeydi. Dolayısıyla yolumuza böyle devam edeceğiz. Biraz daha küçüleceğiz. Belki bir-iki şirket satılacak. Bütün planımız hazır. Allah utandırmasın bunun içinden çıkacağız. Ödemelere başlıyoruz" diye konuştu.

2 TESİSİN SATIŞI İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ

Bülent Akgerman, su ürünleri mi yoksa inşaat sektöründeki şirketlerin mi satılacağı yönündeki soruya ise "Daha henüz belli değil. Ancak Gazbeton'daki diğer 2 fabrika ile ilgili görüşmeler de sürüyor. İzmir'deki üretim tesisi daha önce satılmıştı. Kırıkkale ve Çorlu'daki tesisler için görüşmeler yapıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum