Konak'ta 14 Mahalleyi Kapsayan Gültepe İmar Planı Onaylandı

Konak'ta 14 Mahalleyi Kapsayan Gültepe İmar Planı Onaylandı

Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve 14 mahalleyi kapsayan Gültepe 1/1.000'lik uygulama imar planı ilçe belediyesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde onaylandı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis toplantısında Gültepe imar planları oylandı. Konak Belediyesi sınırları içindeki 14 mahalleyi kapsayan Gültepe Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi Büyükşehir Meclisi’nden geçti.

Kentsel dönüşüm imar planlarının meclisten geçmesi üzerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a “Hayırlı olsun” temennisinde bulundu. Soyer, “Yıllardır beklediğimiz bir şeydi. Nihayet bu süreç tamamlandı. Konak için, Gültepe için hayırlı olsun” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da planların Meclis’ten geçmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Başkan Batur, 10 yıldan fazladır sürüncemede olan planların Büyükşehir Meclis’ten geçmesinin ardından planların askıya çıkacağını, itirazlar olursa itirazların sonuçlandırılacağını, daha sonra parselasyon çalışmasına geçileceğini bildirdi. Sonrasında vatandaşlarla sözleşmeler yapılacağını ve nihayetinde inşaatların yapımına geçileceğini belirten Başkan Batur, “Çok güzel bir gelişme oldu. Gültepe’de, bambaşka bir şehir olacak. Göz kamaştıracak yapılarla Gültepe ve çevresi, kentin nazar boncuğu haline gelecek” diye konuştu.

 

Yeşil alan ve sosyal imkanlar çoğalacak

Gültepe’de 14 mahalleyi kapsayan 300 Hektarlık alanın revize edilen planları, artırılan sosyal donatı ve yeşil alanları ile dikkat çekiyor. Mevcut halinde kişi başına 0,86 metrekare yeşil alan yer alırken, yeni planlarda bu rakam kişi başına 9 metrekareye yükseltildi. 45 hektarlık sosyal donatı alanı ise 95 hektara çıkarıldı. Gültepe planlarının İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmesi beklenirken kentsel dönüşümü destekleyen çalışmalara hız verilerek.

gultepe-imar.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum