Kolon Kesene 15 Yıl Hapis Cezası!

Kolon Kesene 15 Yıl Hapis Cezası!

Hukukçular kolon kesme gibi işlemlerde bulunanların bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 15 yıla kadar hapis cezası ile ağır ceza mahkemelerinde yargılanabileceğini kaydediyor.

A+A-

Elazığ'da 41 kişinin hayatını kaybettiği 6,8'lik depremin ardından bölgede yaralar sarılmaya başlarken, yıkılan 7 binaya yönelik de soruşturma açıldı. Can kayıplarının yaşandığı binalarda incelemeler yapılıp beton örnekleri alındı, belediyelerden ise söz konusu yapılara yönelik ruhsat, proje, plan ve kroki işlemlerinin örnekleri talep edildi. Yürütülen soruşturmanın sonucunda ihmali ve kusuru bulunanlarla ilgili adli süreç başlatılacak. Konuyla ilgili konuşan hukukçular ise kolon kesme gibi işlemlerde bulunanların bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 15 yıla kadar hapis cezası ile ağır ceza mahkemelerinde yargılanabileceğini kaydediyor.

ÖRNEKLER ALINDI, SORUMLULAR TESPİT EDİLİYOR

Soruşturmalar kapsamında görevlendirilen bilirkişiler yıkılan ve hasar gören binalardan beton örnekleri alırken, söz konusu binaların yapımından sorumlu gerçek ve tüzel kişilerin tespit edilmesi için yerel yönetimlerden ruhsat, proje, plan ve kroki işlemlerinin örnekleri de talep edildi.

MÜTEAHHİT DE AYNI SUÇTAN YARGILANIR

Binayı yapan müteahhittin kullandığı malzeme veya yerine getirmediği bir eksiklikten kaynaklı yaşanabilecek bir olumsuzluğa ilişkin ise Kazma, ''Bina yaparken müteahhidin ve yapı denetim firmasının ilgili kanun ve yönetmeliklere uyarak inşaat yapması gerekiyor. Açılan soruşturma kamu hukukundan kaynaklı olduğu gibi müteahhit de aynı suçtan yargılanacaktır.'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.