Kobibest'i Kurdu Türkiye'de İlk Oldu

Kobibest'i Kurdu Türkiye'de İlk Oldu

ANK Alüminyum Metal'in sahibi Ahmet Kutay, 2019 yılında hayata geçirdiği www.kobibest.com  ile dijitalde, sektöründe ilk e-ticaret sitesi konumunda bulunuyor. ANK, site aracılığıyla tüm Türkiye'ye ürün tedarik ediyor

A+A-

Liseyi bitirdikten sonra güneş enerjisi işine giren ve 2 iş yerinden ayrılmak zorunda kalan Ahmet Kutay, 1992 yılında 19 yaşındayken babasının da desteğiyle Gümüldür'de kendine ait iş yerini kurdu. Güneş enerji sistemleri ve alüminyum imalatı yapan ANK Alüminyum Metal, 1999 yılında inşaat ve  yapı sektörüne girdi. 2002 yılında İzmir'e şirketi taşıyan Kutay, burada PVC profil markalarının Ege bölge distribütörlüğü üstlendi. 2011 yılından bugüne Asaş markasıyla sektörde yer alan ANK, 12 kişilik bir ekip ve 1500 metrekarelik iş yerinde toptancılık hizmeti sağlıyor.

Türkiye'nin her yerine satış

2019 yılında www.kobibest.com ile dijitalde, sektöründe ilk e-ticaret sitesini hayata geçiren Kutay, hayali olan bu sitenin kuruluşunu ve gelişimini şu sözlerle anlattı:  "2003 yılından beri bir e-ticaret sitesi kurmak benim hayalimdi. 2007 ve 2013'te 2 kez kurmayı denedim. Ama başarılı olamadık. Bu kez 2018'de alt yapıyı kurdum. 2019’da ürünlerimizi hepsini e-ticarete açtık.  Burada hiçbir aracı kullanmıyoruz. Fiyat konusunda ise avantajlı konumdayız. O günden bugüne sitemize 6500 üye kaydettik. Türkiye'nin her yerine mal satar hale geldik. Türkiye'nin pek çok fabrikasıyla anlaşmalara başladık.  Ticaretimizin yüzde 60-70'lik kısmı e-ticaret üzerinden gidiyor."

Almanya hedefi

Çok sayıda inşaat firmasıyla da iş yaptıklarını ifade eden Kutay, müteahhitlerin pek çok ürüne ANK'de ulaşabileceklerini belirtti. Şeffaflık, ulaşılabilirlik ve fiyat avantajının kendilerini farklı kıldığını belirten Kutay, gelecek hedefleri ile ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye'yi domine eden fiyat skalasında doğru fiyatlanan bir firma olmayı hedefliyoruz. Bir Türkiye markası olmak istiyoruz. İleride bir Almanya planımız var. Almanya'da kobibest.com'la ilgili  bir girişimimiz olacak. Orada bir şirket kurup buradan oraya malzeme göndermeyi planlıyoruz. 2024'ün 2. yarısı gibi faaliyete geçer. Bir sonraki hayalimiz İstanbul'da çok büyük bir depo kurmak ve tüm Türkiye'ye hizmet etmek."

Aynı zamanda Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi başkanlığını da yürüten Kutay, İzmir'de Askon'un 160 üyesi olduğunu ve Türkiye'deki ticareti ve katma değeri artırmayı hedeflediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.