Kış Ortasında Yazlık Evleri Yeniledik!

Kış Ortasında Yazlık Evleri Yeniledik!

yazlık bölgelerinde yaşayan birçok tüketici, kalış süreleri uzayınca ev mobilyalarını yeniledi. 2019 yılı ile kıyaslandığında 2020 yılında yazlık bölgelerde yapılan satış oranlarının yüzde 50-60 oranında arttı

A+A-

Evde daha fazla zaman geçirdiğimiz bu olağanüstü dönemde yaşam alanlarımızı yeniden tasarlamaya başladık.  Pandeminin etkisiyle yazlık bölgelerinde de yaşayan birçok tüketici,  kalış süreleri uzayınca ev mobilyalarını yeniledi. 2019 yılı ile kıyaslandığında 2020 yılında yazlık bölgelerde yapılan satış oranlarının yüzde 50-60 oranında arttığını kaydeden Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya, ürün portföylerinde bulunan Verna ve Orion koltuk takımlarının yanı sıra tekil koltukların, baza başlık ve yatak gibi birçok ürünün yazlık bölgelerde yüksek oranlarda talep gördüğünü açıkladı. Aynı zamanda mağazaların kapalı olduğu cumartesi-pazar günleri dahi web sitelerinde yer alan sanal mağaza üzerinden müşterilerinin mağazaları ziyaret etmelerini sağladıklarını açıklayan Kaya, pandemiye özgü olarak e- ticarete artan ilginin online satışlara önemli oranda yansıdığını ve markanın dijital çalışmalarının da bu oranda önemli bir yeri olduğunu söyledi.

“Tekil koltuklar, baza başlık ve yatak gibi ürünler tecihen ön sıralarda”

Pandemi nedeniyle önceki yıllara göre stabil bir sezondan bahsedemediklerinin altını çizen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yetkililerin verdiği  kararlar sektörümüz dinamiklerini de etkiliyor. Bugün için konuştuğumuzda hafta sonları sokağa çıkma yasağı var. Bu da doğal olarak satışlarımıza yansıyor. Yanı sıra okulların online eğitimle devam ediyor olması yazlıkçıların bulundukları illerde kalma sürelerini uzattı. Yukarıda da ifade ettiğim gibi tekil koltuklar, baza başlık ve yatak gibi ürünler tecihen ön sıralarda yer alıyor. Tüm dünyanın gündemi bugün aşı… Dolayısıyla 2021 ve sondaki yıllarda aşı çalışmalarının sonuç vermesiyle sektörün daha hareketleneceğini ve eski günlerine geri döneceğini öngörüyoruz.”

Dijital altyapımızı güçlendirmeye devam ediyoruz

Pandemiyle birlikte teknoloji yatırımlarının ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Kaya, “Kelebek Mobilya olarak pandemiyle beraber bu yıl hem üretim hem de perakende kanalındaki dijital altyapılarımızı güçlendirdik, bu alanda yaptığımız yatırımların meyvelerini de almaya başladık. Yine bu yıl yeni yatırımlara odaklanmak gerektiğini ve gerçek başarının bu şekilde geleceğini gördük. Kelebek Mobilya  olarak 2021 yılı hedef ve temennimiz; üretimde ve büyümede sürdürülebilirliğe devam edeceğimiz, istihdamı arttıracağımız bir yıl olması” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.