Kiraz'a TOKİ ve Yeni Hastane Müjdesi: Planlar Onaylandı

Kiraz'a TOKİ ve Yeni Hastane Müjdesi: Planlar Onaylandı

İzmir'in Kiraz ilçesinde 300 bin metrekarelik alanda TOKİ konutları, hastane ve ticaret alanlarının yapılmasını mümkün kılan imar planları onaylandı.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla İzmir’in Kiraz İlçesi’nde yapılan planlara onay geldi. TOKİ, Kentsel Yenileme Daire Başkanlığı Arkacılar Mahallesi’nde bulunan 300 bin metrekarelik alanda yapacağı Hastane-TOKİ Konutları-Okul ve Ticaret planlarını tamamladı.

Bu plana göre Kiraz’a iki kilometre uzaklıkta bulunan alanda kısa sürede inşaatlar başlayacak. Burada, 2 bin kişinin yaşayabileceği şekilde büyük bir yerleşim yeri oluşturulacak. Mülkiyeti Kiraz Belediyesi’ne ait bu alanda ilçenin sağlıklı ve yaşanabilir konutları inşa edilecek.

Bakanlıktan gelen onay sonrası Egedesonsöz’e konuşan Kiraz Belediye Başkanı Sali Özçınar, uzun bir çalışmanın eseri olan yeni planların Kiraz’a hayırlı olmasını diledi. Özçınar, “Bu alanı TOKİ ile birlikte planladık. Ankara ile görüşmelerimizin ardından sonucunu da aldık. Hastane inşaatına kısa sürede başlıyoruz. 2019 yatırım programımızda zaten vardı. TOKİ’nin konutları da aynı yerde olacak. Burada ilk etapta 250 dairelik konutlar yükselecek. Konut tiplerini zaten TOKİ belirliyor. Belediye ve TOKİ olarak yaptığımız talep toplama başvurusunda 3 bin kişi başvuru yaptı. Alanda bir adet ilkokul ve cami de yapılacak. Ayrıca burada, dükkanlar olacak. Bu dükkanlara eczanelerin getirilmesini hedefliyoruz. Spor kompleksi ve halı saha projemizi de uygulayacağımız bir alandan bahsediyoruz. Yeni bir Kiraz doğuyor diyebiliriz” dedi.

ESKİ BİNAYA DÖNECEĞİM

Başkan Özçınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla geçen dönem yapılan yeni belediye hizmet binasının 9 Eylül Üniversitesi’ne tahsisinin gerçekleştiğini belirtirken kendisinin binayı boşaltıp eski binaya dönme hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade etti. Özçınar, “Eski yerimizde tadilat devam ediyor. İlçemize veterinerlik fakültesi gelmesi için kendi belediye binamızı üniversiteye tahsis etmiştik. Eylül ayında öğrencilerimiz gelecek ve ilk eğitim başlamış olacak. Yeni kurulacak konut alanında öğrenciler ve öğretim üyeleri de yaşayabilir olacak. Biz, ilçemizin daha fazla gelişmesi ve büyümesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Özçınar, TOKİ tarafından yapılan ve ilan edilen yeni planlama alanında şu anda Ödemiş Belediyesi’nin de çöpleri döktüğü vahşi depolama alanının bulunduğunu söyledi. Özçınar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya hızlı bir şekilde çözüm bulması gerekiyor. Artık Ödemiş’in çöpleri Kiraz’a gelmeyecek. Bu alan hem imar planlarında yoktu hem de eski yöntemle vahşi depolama alanı olarak kullanılıyordu. Biz, bu bölgeyi tamamen rehabilite ediyoruz. Kiraz ve Ödemiş’in çöplerinin döküleceği bir yeni alana ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.