Kiralarda Normalleşme Başladı!

Kiralarda Normalleşme Başladı!

Geçtiğimiz yıldan bu yana anormal bir artış gösteren kira oranlarında normalleşme başladı. Nisan ayında tavan yapan konut kiraları haziranda yatay seyretti. Bazı illerde sınırlı bir artış görülürken bazı illerde kiralar düşüş gösterdi.

A+A-

Düzenli olarak kirasını ödeyen sorun yaşamadıkları kiracılarını evlerini daha yüksek fiyata kiraya verme umudu ile evden çıkaran ev sahipleri yarı yolda kaldı. Özellikle de yabancı kiracıların sorun yarattığı, pek çok yabancının kirasını ödemeden evi boşaltarak habersiz kaçtığı iddia ediliyor. Yine yabancı kiracıların evleri hor kullandığı ve tahrip ettiği iddiaları gündemde bulunuyor.

KİRALIK EV FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BAŞLADI!

Emlakjet tarafından açıklanan verilere göre Ağustos ayı itibari ile kiralık ev fiyatlarında düşüş başladı. Yurt genelinde ev kiraları gerilemeye başlarken Antalya’da kiralarda yüzde 7, Burdur’da yüzde 4, Çorum’da yüzde 8, İzmir’de yüzde 4, Mardin’de yüzde 8, Sinop’ta yüzde 13, Yalova’da yüzde 7 indirim geldi.

Konut fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendiren ZİNGAT Satış Direktörü Eser Karaismailoğlu, “Haziran ayıyla beraber artış oranları yatay seyir izlemeye başladı. Üç büyük ile baktığımızda İstanbul’da yüzde 6, Ankara’da yüzde 8 artış kaydedilirken, fiyatlar İzmir’de yüzde 4 azaldı. Özellikle son dönemde sert fiyat geçişlerinin gözlemlendiği Antalya’da yükselişin durduğunu ve aşağı yönlü hareketin başladığını söyleyebiliriz" diyerek kiralarda düşüş yaşandığını söyledi.

Kiralık ev fiyatlarında yüzde 18.2 artışla zam rekoru Nisan ayında kırılırken kiralarda yaşanan tahsilat sorunları da artmıştı. Yaşanan düşüş zorunlu düzeltme hareketi olarak yorumlanırken okulların açılması ve üniversite öğrencilerinin göçünün başlaması ile talebin yeniden artacağı ve fiyatların yeniden yükseleceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.