Kiracısını Darbedip Tehdit Eden Ev Sahibine 7 Yıl Hapis Cezası

Kiracısını Darbedip Tehdit Eden Ev Sahibine 7 Yıl Hapis Cezası

Bakırköy'de yüzde 100 kira zammını kabul etmeyen kiracısını yaralayan ev sahibi Mehmet Cengiz Bilik'e, 7 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

A+A-

Bakırköy'de yüzde 100 yapılmak istenen kira zammını kabul etmeyip evden çıkmak istemeyen kiracısı Guldzhakhan Krıtckaıa'yı ve misafirini darbedip çatalla yaralayan ev sahibi Mehmet Cengiz Bilik, 6 suçtan toplamda 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bilik'in, kiracısını evden çıkarmak için adam tutup tehdit ettirdiği öğrenildi.

DHA'nın aktardığı habere göre, duruşmada Bilik'in kiracısını evden çıkarmak için adam tuttuğu da ortaya çıktı. Sanıklardan Nizam Şimşek son savunmasında itirafta bulunmak istediğini belirterek, "Mehmet bize 'Bir dairem var, bu daireme çöktüler, bu dairemdeki kiracıyı çıkarmama yardımcı olun, işi bitirin karşılığında 20 bin dolarınızı alın. Gerekirse ayaklarına sıkın' diyerek bize işi verdi" şeklinde konuştu.

Bakırköy 39'uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 7'nci duruşmaya tutuksuz sanık Nizam Şimşek gelirken taraf avukatları salonda hazır bulundu. 

"GEÇMİŞE DÖNÜK EVRAK DÜZENLEDİLER"

Savunmasının devamında Şimşek, "Bir sonraki gün hanımefendinin evine gittik. Aracı dışarı park ettik, apartman kapıcısı bize kapıyı açtı. Mehmet Bey apartman kapıcısına para verdi. Daireye gittik yalnızca kadın vardı bir an önce evden çıkmasının kendisi için en hayırlısı olacağını söyledik. Evin bize kiralandığına dair sözleşmede avukat beyin ofisinde yapılmıştır. Ofisin arkasındaki noterde de tasdiklenmiştir. Geçmişe dönük evrak düzenlenmiştir. Daha sonra çıkacak olaylardaki sorumluluğu ortadan kaldırmak için bu evrak düzenlendi" dedi.

Cumhuriyet savcısı Bilik'in "Kasten yaralama", "Hakaret", "Silahla tehdit", "Mala zarar verme", "Nitelikli hırsızlık", "Konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından toplamda 9 yıl 3 aydan 24 yıla kadar hapsini talep etti.

Mahkeme, Mehmet Cengiz Bilik'in 6 suçtan toplamda 7 yıl 1 ay hapsine hükmederken Nazım Şimşek ve Serdar Ok, "Birden fazla kişiyle birlikte tehdit" suçundan ayrı ayrı 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.