Kiracı da Kiralama Yapabilir Mi? Alt Kiralama Şartı Nedir?

Kiracı da Kiralama Yapabilir Mi? Alt Kiralama Şartı Nedir?

Gayrimenkullerin kiralanmasında sık sık yaşanan sıkıntılardan biri de 'alt kiralama' olarak biliniyor. 'Alt kiralama' yani kiracının kira ile kullandığı gayrimenkulü bir başkasına kiralaması olarak tanımlanıyor. Peki kiracı alt kiralama yapabilir mi?

A+A-

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında alt kiralamayı kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Mal sahibi olduğum bir dükkanda kiracı olan şirket, dükkanı alt kiralama ile başka bir şirkete kiralamış. Acaba ben bu kiracı şirketi işyerinden tahliye, edebilir miyim?" sorusunu sordu. Peki kiracı alt kiralama yapabilir mi? Kiracı alt kiralama yaptığında, alt kiracı tahliye edilebilir mi? İşte İmal'in o soruya verdiği yanıt...

Bu konuyla ilgili olarak size kira sözleşmeniz ve Türk Borçlar Kanunu'nun 322/2. maddesi rehberlik edecek. Kiracıların alt kiralama yapabilmesi için ya kira sözleşmenizde ya da ayrıca yazılı bir biçimde alt kiralama yetkisi verilmiş olması gerekiyor. Eğer böyle bir yetki vermediyseniz hatta bu konuya sözleşmenizde hiç değinilmemiş olsa da kiracınızın alt kiralama yapması yasal değil.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.