Kimliksiz Yapı İnşası Dönemini Sona Eriyor

Kimliksiz Yapı İnşası Dönemini Sona Eriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çirkin, ruhsuz, kimliksiz yapı inşası dönemini sona erdirerek, gelenekle geleceği harmanlayan yeni bir devri başlatmayı hedeflediklerini söyledi.

A+A-

Beykoz’daki Cam ve Billur Müzesi’nin açılışına katılan Recep Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yatay mimariyi yaygınlaştıracaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şu şekilde devam etti:  “Maalesef ülkemizde bir dönem, ecdat mirasına çok hoyrat davranılmış, nice güzel eserler yerle yeksan edilmiştir. Dolmabahçe’deki harap haldeki mekanları restore ederek, önce Başbakanlık şimdi Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanıyoruz. Beylerbeyi Sarayı takibimizle Meclis Başkanlığı tarafından restore edildi. Daha sonra yine Cumhurbaşkanlığı bünyesinde değerlendirdik. Aynı şekilde büyük bir vefasızlıkla harabeye dönen Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nü restore ederek ülkemizin sembol eserlerinden biri haline getirdik. Yıldız Sarayı’nın diğer kısımlarıyla ilgili çalışmalar da yine devam ediyor. Tarabya’daki harap halde bulunan Huber Köşkü ile adeta tamamen yıkılmış olan Çengelköy’deki Vahdetin Köşkü’nü de yeniden ayağa kaldırdık.

MİMARİDE YENİ BİR DEVİR BAŞLATACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Ülkemize uzunca bir süredir hâkim olan çirkin, ruhsuz, kimliksiz yapı inşası dönemini sona erdirerek, gelenekle geleceği harmanlayan yeni bir devri başlatmayı hedefliyoruz. Artık pek çok şehrimizde sadece kamunun değil, özel sektörün ve kişilerin de projelerini aynı anlayışla yürüttükleri görüyoruz. Yatay mimariyi yaygınlaştırmak suretiyle, Türkiye’nin çehresini orta ve uzun vadede tamamen değiştireceğimize inanıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.