Kervansaray'ın Bodrum'daki Otelinin İhalesinin Feshi İçin Dava Açıldı!

Kervansaray'ın Bodrum'daki Otelinin İhalesinin Feshi İçin Dava Açıldı!

Kervansaray Grubu’nun Bodrum’daki otelinin icra ihalesinin feshi için dava açıldı. Davada, bir dizi iddia gündeme geldi.

A+A-

Kervansaray Bodrum Otel’in icra yolu ile satışı geçtiğimiz hafta yapıldı. İhale sonrası otel, 47,2 milyon TL’ye Mega Varlık Yönetim’e kaldı. Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. adına açılan ihalenin fesih davasında ise, bir dizi iddia gündeme getirildi.

KATILIM KOŞULLARI KISITLANDI

Dava dilekçesinde “Gruba ait Bodrum otelinin yukarıda izah ettiğimiz şekilde, gerçekte var olmayan kira sözleşmesi nedeniyle satılanın esaslı niteliklerinde hataya sebebiyet verilerek ihaleye katılım koşullarının kısıtlandığı, rekabet koşullarının ortadan kaldırıldığı ve SPK’nın doğru tahmin ettiği üzere ihaleye başka alıcının katılamadığı ve otelin muhammen bedelin yarı fiyatına ve gerçek fiyatının dörtte biri fiyatına satıldığı ortadadır…” denildi. Dava dilekçesinin devamında, “Kıymet takdiri raporunun ve satış ilanının ilgililere tebliğinde de usulsüzlük vardır.  Bir başka usulsüzlük ise ihale saati ile ilgilidir. Bu açık usulsüzlük Bodrum 2. İcra Müdürlüğünün 2016/19 Talimat sayılı dosyasından esas dosyaya düzeltme şeklinde gönderilerek kapatılmaya çalışılmıştır” denildi.

‘KÜÇÜK YATIRIMCI MAĞDUR EDİLDİ’

Dava dilekçesinin sonuç kısmında ise şöyle denildi: “İhalenin bu şekilde usulsüz bir ihaleye konu edilmesi şirketi, şirketin büyük hissedarı müvekkil Zeynep Tümer’i ve halka açık şirketin binlerce küçük yatırımcısını mağdur etmiştir. Yukarıda izah edilen tüm sebepler nazara alındığında ihalenin usulsüz olduğu sabit olmakla feshi gerekmektedir.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.