Kentsel Dönüşüm İle Esenler'de 4 Yılda 40 Bin Konut İnşa Edilecek

Kentsel Dönüşüm İle Esenler'de 4 Yılda 40 Bin Konut İnşa Edilecek

İstanbul'un Esenler ilçesinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 41 bin konut inşa edildi. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde 40 bin yeni konutun daha inşa edilmesi hedefleniyor.

A+A-

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Esenler ilçesinde kentsel dönüşüm rüzgarı hızla esmeye devam ediyor. İlçede 5 yılda 41 bin konut dönüşüme girdi. Önümüzdeki 4 yılda da 40 bin konutun dönüştürülmesi hedefleniyor. Sabah'tan seda Tabak'ın haberine göre; Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Önümüzdeki 6-7 yılda Esenler'de dönüşmemiş konut kalmayacak" dedi.

Faiz destek

Başkan Göksu, İmar Barışı'ndan gelecek gelirin kentsel dönüşümde kullanılacağını hatırltarak, "Faizsiz para desteği konusunda bakanlığımızın bir çalışması var. Dönüşümün hızlanmasını sağlayacak en büyük etken bu faizsiz para desteği olacak. Eğer söz konusu destek hayata geçerse Esenler'de çok daha hızlı dönüşüm olabilir. Çünkü buralar çok farklı bir perspektife sahip. İnşallah imar barışından elde edilen gelir süreci hızlandıracaktır" dedi.

Göksu sözlerine şöyle devam etti; "Milletimizin can ve mal güvenliği için kentsel dönüşüm olmazsa olmaz işimiz. Bunu yapmak zorundayız. Onun dışında hiçbir gerekçenin anlamı yok. Biz Esenler olarak ilçemizin can ve mal güvenliği için kentsel dönüşüm yapmak zorundayız" 

Barışa büyük ilgi var

Tevfik Göksu, barışın Esenler gibi ilçelerde yüzde 70'e yakın bir muhatap kitlesi olduğunu belirterek, başvuruların kısa sürede tamamlanacağını, toplam 100 bin kişinin barışacağını söyledi.

Fiyatlar 10 kat arttı

1- Son 5 yılda 12 bin devlet, 6 bin belediye ve 22 bin konut bağımsız olarak 41 bin konutun dönüşümü tamamlandı.
2- 2012'den bu yana kentsel dönüşümle birlikte daire fiyatlarında 10 kat artış yaşandı.
3- 6 yılda 100 bin liralık bir daire, 6 yılda 1 milyon lira oldu.
4- 4 yılda 40 bin konut daha dönüşecek.
5- 6-7 yılda Esenler'de dönüşmemiş konut kalmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.