Kat Karşılığı Üniversite Olmaz!

Kat Karşılığı Üniversite Olmaz!

Karabağlar Belediye başkanı Muhittin Selvitopu, TOKİ'nin 80 hektarlık üniversite alanının 42 hektarını konuta açarak üniversite finansı için kullanacağını ancak dava açarak planları iptal ettiklerini belirtti ve "kat karşılığı üniversite olmaz" dedi.

A+A-

Üniversite alanı için yaptıkları itirazın mahkemeler tarafından doğru bulunduğunu söyleyen Selvitopu, “Üniversitenin 38 hektarlık alanı kesinleşti. 80 hektarlık toplam alan var. 38 hektarlık alana bir itirazımız yoktu. Orada konuta açılan 42 hektar için dava açtık ve mahkeme yürütmeyi durdurma ve plan iptali kararı aldı. Yani yasa orada konut yapılmasını doğru bulmadı. Bu konu yargı kararı olduğu için sorumlu kurum toplu konut idaresidir. Konut alanındaki amaç üniversitedeki yapıların finansını sağlamak olarak konuşuldu. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin bu üniversiteyi yapma olanağı vardır. Kat karşılığı üniversite olmaz. Hatta 80 hektarlık alan üniversiteye bile yetmez. Bu konuda ricamız üzerinde durulsun ve 42 hektar üniversite alanına kalsın. Tamamı üniversite alanı olsun. Üniversite zamanla gelişecektir. Yeni fakülte ihtiyacı olacaktır ve yeni yer ihtiyacı olacaktır. Yargı da bunun önünü açtı. Hep beraber buna sahip çıkalım. Biz de üzerimize düşen neyse yapalım. Şu anda üniversitenin başka ilçeye gideceği yönünde bir şey duymadım” dedi.

KONUT PROJESİNDE DAİRELER BAKANLIĞA SATILDI

İlçedeki kentsel dönüşüm projeleri için konuşan Selvitopu, “şu an üç ayrı noktada çalışmalar sürüyor. 108 hektarlık alanda yapılan projede yeni bir gelişme oldu. Bakanlık tarafından yürütülen çalışmada yapılan dairelerin Adalet Bakanlığı’nda çalışan görevlilerin kullanması için satın alındığını öğrendim. Yani yapılan dairelerin bir kısmı lojman olarak kullanılacak. 74 hektarlık alanda ise çalışma var. O plana itiraz ettik. İçeriği ile ilgili yeşil alanların azlığı sosyal teknik alanların düzeltilmesini istedik. Dikkate alınmadı ve yargıya başvurduk. Diğer çalışma ise Aktepe-Aşık Veysel Mahallesi’ni içeren bölge… Planları toparladık. Bakanlığa sunduk. Düzeltmeler yapıldı. Bakanlığın onayına kaldı. İmar uygulamalarına geçeceğiz. sonrasında. Gaziemir’e bağlı Aktepe’de de proje gelişirse bizi çok etkileyecek. Onun devamında Peker, İhsan Alyanak Mahalleri’nde plan çalışmalarımız var. Bu planlar yürürlüğe girdiğinde ilçemiz planlı bir kentleşme olacak. Şu an durum iç açıcı değil ancak geleceğimiz parlak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum