Karşıyaka İmar Planlarında Revizyon Yapılacak

Karşıyaka İmar Planlarında Revizyon Yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelen tepkilerin ardından Karşıyaka'da Cumhuriyet Mahallesinin tamamını, İnönü ve Örnekköy Mahallelerinin bir kısmını kapsayan yaklaşık 137 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli imar planlarında revizyona gitme kararı aldı.

A+A-

Karşıyaka’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesinin tamamını, İnönü ve Örnekköy Mahallelerinin bir kısmını kapsayan yaklaşık 137 hektarlık bölgede beklenen 1/1000 ölçekli imar planları Karşıyaka Belediyesi Meclisinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de onaylanmıştı.

Egedesonsöz'den Oktay Güçtekin'in haberine göre; Arsa sahiplerinden, İmar Uygulama Kanunu kapsamında yüzde 45 gibi sosyal donatı payı istenmesi, tapusu olmayanlardan, daha önce başvuru yapmış olma şartının aranması ve ödemenin peşin istenmesi gibi sebeplerle çok tartışılan Cumhuriyet Mahallesi planlamaları ile ilgili mahalle sakinleri sık sık itirazlarını dile getirmişlerdi. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile Karşıyaka'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarında gerçekleştirilen eylem sonrası yaşanan kriz bir kez daha gündeme gelirken, CHP Lideri mahalle sakinleri ile bizzat götürmüştü.

GERİ ADIM ATILDI

Yaşanan gelişmeler sonrası mahalle sakinleri belediye önünde eylem yapacağını duyururken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nden kritik bir hamle geldi. Konuyla ilgili Egedesonsöz'e konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediyesi ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi planlarında revizyon yapılacağını açıkladı.

ORTAK BİR KARAR ALINACAK

İmar planlarının değişikliği hakkında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan kendilerine talep geldiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Karşıyaka Cumhuriyet mahallesi ve İnönü mahallesini kapsayan imar planlarında revizyon yapılacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Başkan, Karşıyaka'da kendi ekibi ile bir araya gelerek bir toplantı yapmış, çeşitli değişikler yapacaklarını bildirdiler. Karşıyaka Belediyesi'nin teknik ekipleri ve ilgilileri ile Büyükşehir Belediyesi'nin teknik ekipleri bir araya gelecek. Yarın bir toplantı yapılacak. Ortak bir karar çıkacak. Değişiklik yani revizyon teklifi Karşıyaka Belediyesinden geldi. Bizde buna istinaden gelen değişikliği Büyükşehir Belediyesi olarak onaylayacağız" dedi.

ANKARA'YA GİDECEKLER

Planların iptal edilmesi halinde mahalleliler olarak CHP Grup Toplantısına katılarak teşekkür edeceklerini belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, "Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e geldiğinde kurmaylarına 'bu sorunu düzeltin' demesi bizleri mutlu etti. Bizler de bu sorunun çözülmesi halinde Nisan ayında Karşıyaka'dan kalkacak 3 otobüs ile Ankara'ya gidip Cumhuriyet Halk Partisi'nin grup toplantısına katılarak, Sayın Kılıçdaroğlu'na bizzat teşekkür etmek istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum