Karaburun’da Arsa ve Ev Fiyatları 2 Katına Çıktı

Karaburun’da Arsa ve Ev Fiyatları 2 Katına Çıktı

Karaburun’da 7 yıldır faaliyet gösteren Remax Fresh Brokeri Raşit Ay, pandemi döneminde Karaburun’da arsa ve ev fiyatlarının neredeyse yüzde 100 artış gösterdiğini ifade etti.

A+A-

2013 yılında İstanbul’dan gelip memleketi İzmir’e yerleşen Raşit Ay İzmir’in eski müteahhitlerinden olan babasının mesleğini yapmak yerine gayrimenkul danışmanlığı yapmayı tercih etti.  

Kurumsal gayrimenkul firmalarını araştırdıktan sonra Remax çatısı altında hizmet vermeye başlayan Raşit Ay 2013 yılında Remax Fresh ofisini Konak Hatay’da açtı. Asıl hedefi sahil şeridi olan Ay, 1 yıl aradan sonra ofisini Karaburun’a taşıdı. 7 yıldır Karaburun’da hizmet veren Remax Fresh ikinci ofisini 3 ay önce Urla’da açtı. Remax Fresh Karaburun ve Urla ofisinde 35 kişilik ekiple Güzelbahçe, Seferihisar, Çeşme bölgesine de hizmet veriyor.

UZMANLIK ALANI ARSA

35 kişilik geniş bir ekibimiz olduğu için farklı alanlarda uzmanlaşabildiklerini belirten Raşit Ay, “Ofisimizin en önemli uzmanlık alanı arsa geliştirme ve proje satışı. Mimari ekiplerimiz var, inşaat mühendisliği ekiplerimiz var, tasarımcı ekiplerimiz var, danışman ekiplerimiz var, hukuk danışmanlarımız var. Biz entegre çalıştığımız için elimize gelen bir arsayı bütün birikimimizle maksimum kazanç elde ettirecek şekilde alıcıya sunuyoruz. Stok hangi yönde, alıcılar neyi talep ediyor, hangi alanlarda ihtiyaç var bunları araştırıyoruz. Proje geliştiricisine nasıl optimum bir karlılık sağlayabiliriz bunun üzerinde kafa yoruyoruz. En önemli farkımız bu. Bir müteahhit bir proje geliştirdiğinde sadece mimar ile çalışıyor. Ama biz bölgede ne var, alıcı ne istiyor, ne yapılabilir sorularının da cevabını veriyoruz. Biz bu yüzden arsa geliştirme konusunda öne çıktık” dedi.

karaburun.jpg

KARABURUN DİĞER İLÇELERİN GÖLGESİNDEN ÇIKIP KENDİ KİMLİĞİYLE BÜYÜYOR

Karaburun’un yeni yolu ve Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmesiyle beraber daha çok talep gördüğünü belirten Ay sözlerine şu şekilde devam etti, “Karaburun için yol çok önemli bir etken oldu. Daha önce Çeşme ve Urla’nın gölgesinde kalmış, yol olmadığından dolayı insanların gidip gelemediği bir sahil beldesiydi. Ancak yolun yapılmasıyla kendi kimliği ile diğerlerinden ayrı olarak ilerleme kaydediyor. Bunu sadece yola bağlamamak gerekiyor. Özel Çevre Koruma Bölgesi önemli bir faktör oldu. Artık çarpık yapılaşmadan uzak, daha korunaklı ve daha doğru bir şekilde ilerleyecek olması önemli. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de Karaburun’u korumaya yönelik çalışmaları vardı. Karaburun bundan sonra agro turizmi ile öne çıkan daha nitelikli gelişen bir ilçe olacak. Diğer ilçelerin gölgesinden çıkıp kendi kimliği ile büyüyor.”

PANDEMİDE TALEP ÇOK ARTTI

Pandeminin Karaburun’u pozitif etkilediğini belirten Ay, “İnsanlar pandemi sürecinde; doğa ve denizle bütünleşik olması, az katlı ve bahçeli yapıların çok olmasından dolayı Karaburun’u tercih etti. Talep çok ciddi arttı. İstanbul’dan ve Türkiye’nin her yerinden Karaburun’daki arsalara, tarlalara ve bahçeli konutlara talep var. Mevcut konut stoğu talebi karşılamıyor. Bunun da en önemli sebebi Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiği için imar çalışmaları durdu.  Kamu bankalarının başlattığı 0,64 konut kredi kampanyası ile tüm stoklar tükendi. Dolayısıyla stok çok az ve talep çok fazla. Bu da ister istemez fiyat artışlarına neden oldu. Karaburun imar çalışmaları tamamlanırsa ve yeni üretimler başlarsa talebi karşılayabilecek noktaya gelir. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesi ile entegre olarak bir imar planı çalışması yürütüyor” dedi.

karaburun-izmir.jpg

FİYATLAR NEREDEYSE YÜZDE 100 ARTTI

Karaburun’da arsa ve konut fiyatlarındaki değişim ile ilgili de bilgi veren Ay, “İstatistikler Karaburun’da fiyatların yüzde 30 ile yüzde 50 arasında arttığını söylüyor. Ancak sahada görüyoruz ki fiyat artışları bu rakamların üstünde. Pandemi sürecinde Karaburun’da arsa ve konut fiyatları neredeyse yüzde 100 arttı. Karaburun, Özel Çevre Koruma ile daha planları ile daha düzenli büyüyecek. Karaburun’un yerlisi ve burada ticaret yapan birisi olarak bu kararları destekliyoruz. İmar çalışmalarının sağlıklı yürümesi ile daha nitelikli imalatların olacağını düşünüyoruz. Çarpık yapılaşma olmadan, kent estetiğine dikkat edilerek daha nitelikli yapılar ortaya çıkacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.