Karabağlar'ın Üç Mahallesinde Kat Sayısı 15'ten 7'ye Düşürülecek

Karabağlar'ın Üç Mahallesinde Kat Sayısı 15'ten 7'ye Düşürülecek

Karabağlar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan ve 'Riskli Alan' ilan edilen Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahalleleri için emsal ve kat sayısı düşürülecek. 15 olan kat sayısı da 7'ye, 2.50 olan emsal 2.40'a düşürülecek.

A+A-

İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde kentsel dönüşüm alanı olarak 2013 yılında ilan edilen 106 hektarlık alandaki çalışmalar sürerken bakanlık bina yükseklikleri ve emsale ilişkin düzenleme istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, Bakanlar Kurulu’nun kararı ile 6306 Sayılı Kanun kapsamında “Riskli Alan” ilan edilen Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallelerine ilişkin Karabağlar Belediye Meclisi’nin kararını iade etti. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilen öneri 1/1000 ölçekli uygulama imar planındaki konut alanlarında belirlenen E:2.50 ve Yençok:15 kat yapılaşma koşulunun, E:2.40 ve Yençok:7 kat olacak şekilde değiştirilmesini istedi.

Karabağlar Belediyesi ise bölgede yürüttüğü çalışmaları yeniden masaya yatırma kararı alırken düzenlemeyi buna göre yapacak. Tekrar emsal ve yükseklikler düşürülerek bölgenin planları onaylanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum