Kanal İstanbul'un Şehir Planı 3 Ay Sonra Tamam!

Kanal İstanbul'un Şehir Planı 3 Ay Sonra Tamam!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

A+A-

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek yeni şehir alanının çalışmalarını sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imar çalışmalarında sona gelindi. Yeni Şafak Gazetesi'nden Yasemin Asan'ın haberine göre; gelecek sene ihaleye çıkılması planlanan Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek yeni şehir alanında İstanbul’da riskli yapı stokunun azaltılması kapsamında yeni yerleşim alanlarında yatay mimari esas alınacak.

Yerleşim alanının yüzde 52’si yeşil alanlardan meydana gelecek projenin imar planlama süreci daha önce bitirilirken, Bakanlık projenin alan ve sınırlarının belirleneceği imar uygulama sürecini ise 3 ayda tamamlayacak. 

EN FAZLA 5 KATLI

500 bin kapasiteli Kanal İstanbul projesinin iki tarafında yatay mimari esas alınarak inşa edilecek yerleşimlerin zemin artı 4-5 katlı olarak hayata geçirilmesi planlanıyor. Yeni yerleşimler deprem riski bulunan bölgelere alternatif olabilecek. Bu planlama için 11 ayrı üniversiteden 51 bilim insanı olmak üzere toplam 204 uzman ortak şekilde çalışma sürdürdü. 

Dünyayı Türkiye’ye bağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul çerçevesinde yapımı süren, Başakşehir-Kayaşehir-Bahçeşehir arasındaki ulaşımı sağlayacak Sazlıdere Köprüsü şantiyesinde incelemeler yaptı. Karaismailoğlu, “İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, ticari limanlar, demiryolu bağlantıları, lojistik üstleri ve dünyanın en büyük projelerinden biri olan Kanal İstanbul, dünyayı Türkiye’ye bağlayacak” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.