Kanal İstanbul'un Maliyeti Değişti

Kanal İstanbul'un Maliyeti Değişti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin maliyetinin değiştiğini söyledi. Bakan Karaismailoğlu maliyetin 15 milyar dolardan 20 milyar dolara çıktığını, genel bütçeye ek yük getirmeyecek şekilde yapacaklarını söyledi

A+A-

Türkiye’nin en önemli projesi olarak gösterilen Kanal İstanbul projesi ile alakalı olarak yeni gelişmeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı. Sabah Gazetesi’nden Dilek Güngör’e konuşan Bakan Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul projesinin maliyetinin arttığını söyledi.

KANAL İSTANBUL'DAN DÖNÜŞ YOK

Kanal İstanbul projesine başladıklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Sazlıdere Köprüsü’nün yapımına başlayarak Kanal İstanbul projesine start vermiştik. Ayrıca yollar ve tren hatları da yapılıyor. Dünyanın en önemli projelerinden birisini yapıyoruz. Çok uzun soluklu bir iş olacak. İmar planları yapıldı. Bu projeden dönüş yok. İstanbul’a bu çok önemli projeyi kazandıracağız.” dedi.

MALİYET DEĞİŞTİ!

Kanal İstanbul projesinin maliyetine değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul projesi için başla 15 milyar dolar olarak bir maliyet hesaplaması yapmıştık. Ancak bu maliyet şu anda biraz daha yükseldi. Bu projenin maliyeti 20 milyar doları bulacak. Kanal İstanbul’u genel bütçeye yük olmayacak şekilde yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.