Kanal İstanbul'un İlk İhalesini Kazanan Firma Belli Oldu

Kanal İstanbul'un İlk İhalesini Kazanan Firma Belli Oldu

Kanal İstanbul projesi için 26 Mart 2020'de gerçekleştirilen ilk ihalenin sonucu 18 ay sonra belli oldu. Tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerini taşımak için yapılan ihalede, Mukarnas Mimarlık Mühendislik ile 500 bin TL bedelinde sözleşme imzalandı.

A+A-

 projenin etki alanında yer alan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerini taşımak için yapılan ihalede, Mukarnas Mimarlık Mühendislik Şirketi ile 500 bin Türk Lirası bedelinde sözleşmeye imza atıldı. 

Kanal İstanbul projesinin etki alanında bulunan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerini taşıma ihalesi 26 Mart 2020 günü Kovid-19 pandemisi sebebiyle kısıtlama altında yapıldı.  

Tahmini bedeli 566 bin Türk Lirası olarak açıklanan ihalede 4 geçerli teklif verildi. İhaleyi 500 bin Türk Lirası teklif veren Mukarnas Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şirketi aldı. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile şirket arasında tam 18 ay sonra 27 Eylül 2021 günü sözleşmeye imza atıldı. Şirket, ihalede en düşük teklifi veren şirket olmuştu.

KÖPRÜLER SÖKÜLEREK TAŞINACAK

İhale konusu iş çerçevesinde “Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan Başakşehir'deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy'deki Dursunköy köprülerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması için sağlam bölümlerinin sökülerek taşınması, eksik bölümlerinin tamamlanması ilkesine dayalı projelerinin hazırlanması” planlanıyor. 

Teknik şartnameye göre; köprü etrafından araştırma kazıları yapılarak başlangıç ve bitiş noktaları belirlenecek. İhaleyi alan firma; köprünün sökümü, yapı elemanlarının taşınması, yeniden yapılması ve eksik bölümlerinin bitirilmesi işlerini yapacak. Köprünün özgün konumuna yakın bir konuma taşınmasında alternatif alanlar araştırılacak ve köprülerin taşınacağı yer tespit edilecek. İşin süresi de 350 gün şeklinde açıklandı. 

Sözcü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.