Kanal İstanbul'un Çevresine Kurulacak Yenişehir'in Tapuları Onaylandı

Kanal İstanbul'un Çevresine Kurulacak Yenişehir'in Tapuları Onaylandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarına ait olan tapulara yönelik imar uygulamasını onadı. Arnavutköy ve Başakşehir’i kapsayan etaplara ilişkin tapular askıya çıkarıldı

A+A-

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un etrafında tarım ve orman alanlarına inşa edilecek olan Yenişehir için bir adım daha atıldı. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın 1, 2 ve 3'üncü etaplarının planlama sürecinin tamamlanmasından sonra, İmar Kanunu'nun 18. Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulamasına 10 Ocak 2022 tarihinde onay verdi.

Net arsa tapularının tespit edildiği 18. Madde uygulamasına ilişkin kadastro cetveli, itirazlar için 17 Ocak itibariyle askıya çıkarıldı. Kadastro cetveli bir ay süreyle askıda olacak.

2 İLÇE 15 MAHALLE

Tapusu çıkan alanlar, Yenişehir'de en çok yapılaşmanın bulunduğu 2 ilçe ve 15 mahalleyi dahil ediyor. Tapusu çıkan mahalleler Arnavutköy'ün  Çilingir, Tayakakadın, Hacımaşlı, Haraççı, Sazlıbosna, Dursunköy, Yeniköy, Baklalı, Hadımköy , Boyalık, Yassıören, Taşoluk mahalleleri ile Başakşehir ilçesinin Kayabaşı, Şamlar, Şahintepe mahalleleri olarak belirlendi. 

TATARCIK MAHALLESİ'NİN TAPULARI DA ONAYLANMIŞTI

Kanal İstanbul güzergahında yer alan Başakşehir Tatarcık Mahallesi'ni de kapsayan Özel Proje Alanı'nın tapu ve ruhsat süreci de 4 Mayıs 2021 tarihinde onaylandı ve askıya çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.