Kamu Müteahhitleri Fiyat Farkı ve Şartsız Tasfiye İstiyor!

Kamu Müteahhitleri Fiyat Farkı ve Şartsız Tasfiye İstiyor!

Döviz kurundaki artışa bağlı olarak maliyetleri iki katına çıkan kamu müteahhitleri 2021 yılının tamamını kapsayan bir fiyat farkı düzenlemesi ve yeni başlamış projelerde şartsız tasfiye hakkı tanınmasını talep ediyor.

A+A-

2021 yılında dövizdeki dalgalanmalarla beraber inşaat malzemelerindeki fiyatlar ortalama iki kat arttı. Yap-sat müteahhitleri fiyat farklarının bir kısmını konut fiyatlarına yansıtabilse de kamu müteahhitlerinin büyük bir kısmı zararına iş yapmak zorunda kaldı.

Maliyetlerdeki artışlardan dolayı dayanacak gücü kalmayan kamu müteahhitleri fiyat farkının bir an önce ödenmesini ve talep ediyor. Yeni başlayan işlerde de şartsız tasfiye talebi devam ediyor.

YASA TEKLİFİ MÜTEAHHİTLERİ MEMNUN ETMEDİ

Müteahhitlere fiyat farkı ödenmesi ile ilgili yasa teklifi de TBMM'ye sunuldu. Ancak teklifte belli bir dönem için fiyat farkı ödenmesi önerisi yer alması ve tasfiye hakkı tanınmaması nedeniyle müteahhitlerden destek görmedi. Fiyat Farkının 2021 yılının tamamını kapsaması ve tasfiye hakkı verilmesi için girişimlerini sürdüren Türkiye Müteahhitler Birliği ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu yasa teklifinin bu şekliyle müteahhitlerin sorunlarına çözüm oluşturmayacağını ifade ediyor.

MÜTEAHHİTLER SOSYAL MEDYADAN SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

İnşaat müteahhitleri sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak fiyat farkının 2021 yılının tamamını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesini ve başlamamış veya yeni başlamış işlerde tasfiye hakkı tanınmasını talep ediyor.

PROJELER DURURSA DEVLETE MALİYETİ DAHA FAZLA OLUR

Sektör temsilcileri fiyat farkı uygulanmadığında birçok müteahhitin iflasın eşiğine geleceğini, projelerin yarım kalacağını ve devlete olan maliyetinin daha fazla olacağını ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.