Kalekim’in Yılın İlk Yarısında Net Dönem Kârı: Yüzde 258

Kalekim’in Yılın İlk Yarısında Net Dönem Kârı: Yüzde 258

Kalekim, 2022 yılının ilk dönem finansal sonuçlarını açıkladı. Kalekim, yılın ilk altı ayında net dönem karını bir önceki yılın aynı dönemine göre %258 oranında artırdı. Kalekim, net dönem karını, 2022 yılı ilk döneminde 185,1 milyon TL’ye yükseltti.

A+A-

Yeni yatırım ve iş birlikleri ile yoluna büyüyerek devam eden Kalekim, 2022 yılı ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. 9 Ağustos 2022’de Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre Kalekim, ulusal ve uluslararası pazarlarda enerji, tedarik, üretim ve Rusya-Ukrayna savaşı kaynaklı sıkıntılara rağmen finansal başarısını yılın ilk yarısında sürdürdü. 2022 yılının ilk altı ayında net dönem karını bir önceki yılın aynı dönemine göre %258 oranında artıran Kalekim, bu artışla net dönem karını da 185,1 milyon TL’ye çıkardı.

 

“Yılın ilk altı ayındaki net satışlarımız %154’lük artışla 857,9 milyon TL’ye ulaştı”

Kalekim’in üretim ve finansal gücü ile Türkiye’nin yapı kimyasalları sektöründeki öncülüğüne vurgu yapan Kale Holding CFO’su Haluk Alperat “Yılın ilk altı ayında gerek satış gerekse de finansal açıdan ulaştığımız rakamlar bunu açıkça ortaya koyuyor. 2021 yılında tüm ürün gruplarında ulaştığımız satış ve finansal başarıyı bu yıl da istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yılın ilk yarısında net karımızı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %258 oranında artırdık. Bu artışla 2021 yılının ilk altı ayında 51.7 milyon TL olan net dönem karımız, bu yılın aynı döneminde 185,1 milyon TL olarak gerçekleşti” dedi.

 

“Doğru yatırım, doğru iş planı, güncel teknolojiler ve yetkin insan kaynağı”

Kalekim’in başarısının altında; doğru yatırım, doğru iş planı, güncel teknolojiler ve yetkin insan kaynağının yattığını belirten Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu,

“2022 yılına yaptığımız başarılı başlangıcın devamı olarak yılın ilk 6 ayında net karımızı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %258 oranında artırdık. Bu dönemde brüt kar marjımızı 90 baz puan iyileştirerek, %37,7’den %38,6’ya yükselttik. Yılın ilk yarısında %22,7 olarak gerçekleşen FAVÖK marjımızdaki iyileşme ise, 520 baz puan oldu. Tüm bunlarla birlikte yılın ilk altı ayındaki net satışlarımız %154’lük artışla 857,9 milyon TL’ye ulaştı. Buna bağlı olarak, yurt içi satışlarımız bir önceki yılın aynı dönemine göre %141, yurt dışı satışlarımızı ise %185 artırarak, ulusal pazarın yanında, uluslararası pazarlarda da önemli bir başarıya imza attık. Önümüzdeki dönemde de bu başarımıza yeni halkalar ekleyerek, yolumuza aynı motivasyonla devam etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Karaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kalekim olarak, geçen yıl gerçekleştirdiğimiz halk arz programımızda hedeflerimizden ve hayallerimizden bahsetmiştik. Bu hedeflerin ilk sırasında da global bir marka olarak Kalekim’i yurt içinde ve yurt dışında daha da güçlü hale getirmek vardı. Bugün de bu doğrultuda yatırım ve iş birliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Geçen yılın sonlarına doğru bizim için çok önemli bir pazar olan Irak pazarına yönelik bir adım atarak, Mardin’deki fabrikamıza ek hat yatırımı yaptık. Bu yılın başında ise, bu kez yurt içi yatırımlarımıza yönelik olarak sektörünün önemli şirketi Lyksor Kimya A.Ş.’nin %75’lik kısmını bünyemize kattık. İç ve dış pazara yönelik yaptığımız bu yatırımların yansımalarını da yılın ilk döneminde görmeye başladık. Hem üretim ve ürün hem de finansal açıdan gücümüze güç katan bu yatırımlarımızın katkılarını önümüzdeki süreçte çok daha fazla göreceğimize inanıyoruz. Özellikle Lyksor Kimya A.Ş. yatırımızın 9 aylık süreçte ciromuza 325 -350 mio TL arasında bir katkı yapmasını bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.