Kadınların Tercihi Yeni Ev, Erkeklerin Tercihi Tadilat

Kadınların Tercihi Yeni Ev, Erkeklerin Tercihi Tadilat

Emlak sektörüne yönelik gerçekleştirilen bir araştırmaya göre evini yenileme sürecinde kadınlar yeni ev almayı tercih ederken erkekler geniş çaplı tadilatı tercih ediyor.

A+A-

Konut kredisi faiz oranlarına ilişkin kampanyalar yeni konut alımlarında oranları artırdı. Tarihi konut kredisi kampanyaları ile on binlerce vatandaş yeni ev sahibi olurken bu süreçte gözden kaşan bir diğer veri ise tadilat alanında oldu.

KADINLAR YENİ EVDEN, ERKEKLER TADİLATTAN YANA

“Gayrimenkulde 2020 ve Ötesi” adlı bir araştırma sonucunda konut alımları için başvuruda bulunan vatandaşlara yönelik analiz yapıldı. Bu araştırma kapsamında İstanbul'da ortalama hane geliri 7 bin 300 TL olarak belirlendi. Yine aynı araştırmada konut alımlarında ortalama yaş talebi ise 37 olarak ortaya açıktı. Önümüzdeki dönemlerde evini yenilemek isteyenler için yapılan araştırmalara dair ise Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun açıklamalarda bulundu. Uytun konuşmasında evlerini yenilemek isteyen vatandaşların yüzde 37'sinin bu düşüncesini yeni bir ev alarak gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Yeni ev almak yterine kendi evinde geniş kapsamlı bir tadilat yapmayı isteyenlerin oranı ise yüzde 50 olarak açıklandı. Bu iki sonucun dışında kalan yüzde 13'lük bölüm ise kentsel dönüşüm projelerini bekliyorlar. 

SON SÖZ KADINLARIN

Konut alımlarına ilişkin araştırma sonuçlarına bakıldığında ise yeni konut alımlarında kadınların taleplerinin gerçekleştiği görüldü. Özellikle konut alımlarında veya tadilat işlemlerinde en son karar verme noktasında kadınlar daha çok ön planda oluyor. “Cevapları kadın erkek ayrımında incelediğimizde, satın alma planı yapan kesimin yüzde 85’ini kadınlar oluştururken, bu rakamın tadilat planlayanlarda yüzde 55’e gerilediğini görüyoruz.”

KONUT ALIMLARINDA EN ÖNEMLİ İKİ YER MUTFAK VE BANYO

Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun konuşmasının devamında konut alımlarında en çok dikkat edilen kriterleri açıkladı. Konut alımlarında vatandaşların en çok mutfak ve bayoya dikkat ettiğini belirterek, “Sonuçlara baktığımızda yeni konut alımının karar alma aşamasında en fazla önem verilen ilk dört kriter; Mutfak, banyo, vestiyer ve gardıroptaki işlevsellik ve estetik, depreme dayanıklılık, lokasyon ve balkon olarak öne çıkıyor." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.