James Bond’un  Kapalıçarşı'da Yıktığı Çatının Faturası 10 Milyon TL

James Bond’un Kapalıçarşı'da Yıktığı Çatının Faturası 10 Milyon TL

James Bond filmi çekimleri sırasında hasar gören Kapalıçarşı'nın çatısı için 10 milyon liralık rstorasyon faturası çıktı. 10 milyonluk restorasyonu devlet karşılayacak.

A+A-

558 yıllık tarihi Kapalıçarşı, tarihinin en büyük restorasyon çalışmasına tanıklık ediyor. Toplam 100 milyon TL’ye mal olması planlanan restoran kapsamında tarihi çarşının çatısı ile birlikte alt yapısı da yenilenecek.

Kapalıçarşı’nın çatısı 6 yıl önce 007 james Bond serisinin Skyfall filminin bazı sahnelerine ev sahipliği yapmıştı. Çatıda çekilen motosikletli kovalama sahnelerinde tarihi çatının kiremitlerinde kırılma  meydana gelmişti. Sadece çatının değil birçok yerinde yenilemeye ihtiyaç olan Kapalıçarşı’da nihayet büyük restorasyon çalışması başladı.

FATURASI DEVLETE ÇIKTI

Kapalıçarşı restorasyonu kapsamında çatı için 10 milyon TL harcanacak ve bu maliyeti devlet karşılayacak. Altyapı çalışmaları iski tarafından karşılanırken, dükkan içindeki düzenlemeleri ise esnaf karşılayacak.

TARİHİ ÇARŞI AKSİYONA KAPANDI
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “James Bond filmi yüzünden çatı zarar görmüştü ama zaten kötüydü. O film sayesinde biz çatının durumunu kamuoyuna anlatma imkanı bulduk. Bundan sonra çatı artık böyle aksiyonlu film çekimlerine açılmayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.