İzmir'in Tasarım Merkezi Olacağız

İzmir'in Tasarım Merkezi Olacağız

Uğur Diş Concept Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Diş, Torbalı'da 10 bin metrekare üzerinde bir fabrikayı hayata geçireceklerini ve bu fabrikayı İzmir'in tasarım merkezi haline dönüştüreceklerini söyledi.

A+A-

Yakın Doğu Üniveristesi İç Mimmarlık bölümünden mezun olduktan sonra bir firmada iç mimar olarak çalışmaya başlayan Uğur Diş, kısa bir sure sonar kendi mimarlık ofisini açtı. 2010 yılında Uğur Diş Concept Mimarlık firmasıyla yolculuğa başlayan yolculuğuna 400’e yakın proje sığrdırdı.

Uğur Diş Concept yurtiçinde 86 kişilik ekibiyle mimari tasarım ile anahtar teslim mobilya ve çelik konstrüksiyon hizmeti veriyor.

400 projede imzamız var

Şirketi kurduklarında daha çok butik işler yaptıklarını belirten Uğur Diş, "Zaman ilerledikçe ünlü markaların işlerini üstlenmeye başladık. Eşim Gizem Diş’te  içmimar . Bu süreçte beraberdik. Ekibimizi daha da genişleterek 2019 yılında Folkart Towers'ta yeni ofisimize geçtik. Bu süre zarfından 150 proje bitirdik. 2010'dan bu yana toplam 400 projeye imza attık. Şirket olarak, kişi veya kurumlara özel konut, ofis, otel, kafe, fuar, hastaneler, endüstriyel binalar gibi her çeşit mekan için; iç mekan/peyzaj tasarımı, konsept danışmanlığı, cephe tasarımı hizmetleri ve inşaat çözümleri sunuyoruz" dedi.

Torbalı’ya yeni fabrika

Mobilya ve çelik grubunda kendi atölyeleri olduğunu ve anahtar teslim işler yaptıklarını söyleyen Diş, "Torbalı'da 10 bin metrekare üzerinde inşa ettiğimiz fabrikayı açıyoruz. Showromm alanımız da mevcut. Bu showroom farklı bir tarzda olacak. İçinde restaurant, workshoplar ve eğitim merkezi yer alacak. Öğrenciler orada hem teorik hem de uygulamalı eğitim görecek. Mimar arkadaşlarımızdan ders alabilecekler. Tecrübeyi genç arkadaşlarımıza nasıl kazandırız diye bakıyoruz. Bunun yanında malzeme tanıtım günleri yapacağız. Ayrıca Ekonomi Bakanlığıyla yaptığımız bir çalışma var. Bu çalışma ile İzmir'in ilk tasarım fabrikasını biz hayata geçirmiş olacağız. İzmir'in tasarım merkezi olmayı hedefliyoruz. Atölyelerimizi de oraya taşıdığımızda daha dev projelere ve ihracata yoğunlaşmak istiyoruz. İsviçre'de kadro kurup oradan Avrupa’ya açılmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Metaverse'e geçeceğiz

Bir işi aldıktan sonra müşterilerini çok iyi dinlediklerini belirten Diş, sonraki aşamaları şu sözlerle anlattı: "Öncelikle müşterilerimizin neleri sevdiğini, neleri sevmediğini, ne istediğini irdeleriz. Daha sonra ekibimizle toplanır neler yapılacağını görüşürüz. Bu aşamadan sonra bir tasarım süreci başlar. Bu tasarımı 3D max ile çizip müşterimize VRV gözlükle sunum yaparız. Bu sayede müşterimiz mekandaki tüm detayı görmüş olur. Bu sunumda müşteri neyi görüyorsa iş bitiminde de onunla karşılaşıyor. Sadece meteryalin dokusunu veremiyoruz. Onun için de Metaverse yazılımlarıyla ilgileniyoruz. Bunu yapınca meteryallere de dokunabilecek. Ayrıca evdeki elektrik tesisatından su tesisatına, aydınlatmadan havalandırmaya, sabit mobilyalardan hareketli sandalye ve masalara kadar hepsi bizim elimizden çıkıyor. Tekstil grupları ve aksesuarlar dahil olmak üzere projeyi tm detayları ile teslim ediyoruz. Bu da bize olumlu bir dönüş sağlıyor."

2023'te hedefimiz otel projeleri

İş yoğunluğundan dolayı küçük projelerin içinde olamadıklarını dile getiren Diş, "Çalıştığımız firmalara bakıldığında ülkenin dev firmaları. Biz de bu firmalara daha iyi hizmet vermek için her geçen gün büyüyoruz. Şu an için 86 kişilik bir ekibiz. Taşeron ekiplerden aldığımız destekle projelerimizde bu sayı 500'leri buluyor. Yılda 100-120 proje tamamlıyoruz. Hedefimiz 2023'te otel projeleri. Yurt dışı projelerimizde de otel projeleri öncelikli, özellikle tasarım ve uygulama anlamında oldukça iddialıyız." diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.