İzmir'in 1/100.000'lik Planları Mahkemelik Oluyor

İzmir'in 1/100.000'lik Planları Mahkemelik Oluyor

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından kurulan teknik kurul, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planını mahkemeye taşıma kararı aldı.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm hazırlıkları tamamlandıktan sonra ilan edilen 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına mahkeme yolu göründü.

İzmir ve Manisa’daki gelişme alanları ile birçok konuyu en üst noktada çerçeveleyen plan için inceleme komisyonu kuruldu. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından oluşturulan teknik kurul incelemelere başladı. Yapılan ön çalışmalara göre plana dava açılacağı öğrenildi.

İlk olarak yürütmenin durdurulması talebinde bulunarak idare mahkemesine konuyu taşıması beklenen oda daha sonra planın iptalini isteyecek. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’ne Mimarlar Odası İzmir Şubesi de destek verme kararı aldı. İki oda alınacak ortak karar sonrasında kamuoyuna çekincelerini belirten bir bildiri yayınlayacak ve konuyu mahkemeye taşıyacak.

Odaların altını çizdiği ve yargısal sürecin başlatılmasına neden olan konuların en başında kontrolsüz genişleme alanlarının bulunduğu öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son ilanına göre İzmir ve Manisa’da birçok yeni alan imara açılmıştı.

100.000'LİK PLANLARLA İMARA AÇILACAK YERLER İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum