İzmir'de Yeni Projelere İlgi Artıyor!

İzmir'de Yeni Projelere İlgi Artıyor!

Müteahhitler Federasyonu başkanı ve İzmir Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı İsmail Kahraman İzmir'deki yapı stokunun eski olmasından dolayı yeni projelere olan talebin arttığını söyledi.

A+A-

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman İzmir'de yapı stokunun eski olduğuna dikkat çekerek, bu durumun yeni projelere ilgiyi de artırdığını söyledi.

Kahraman, "İzmir'de, yapı stokunun yüzde 75'i eski binalardan oluşuyor. Bu ciddi bir oran ve İzmir'in kentsel dönüşüme aday bir şehir olduğunu gösteriyor. İzmir, aynı zamanda nüfusu artan, göç alan bir kent. Bu doğrultuda, şehrimizdeki konut ihtiyacı da artıyor. Son yıllarda İzmir'de; yüksek katlı, büyük siteleri içeren projelerin sayısı arttı. Özellikle eski binalarda oturanlar, yeni projelere ciddi talepte bulunuyor. Şehrimizde, nitelikli projeler yapılmaya devam edilecek. İzmir'de, inşaat ve gayrimenkul sektörünün önü açık" diye konuştu.

ayhan-sulak.jpg

İZMİR 10 YIL İÇERİSİNDE ANA AKTÖR OLACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Ayhan Sulak da "İzmir, nitelikli mimari yapılar ve turizm yatırımları açısından büyük potansiyele sahip. İnşaat sektörünün önümüzdeki 10 yıl içerisindeki ana aktörünün İzmir olacağını düşüyorum. İnşaat mühendisi ya da mimar olmak isteyen gençlerin, İzmir'i ve üniversitemizi araştırmasını öneriyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum