İzmir’de Tarihi Agora Alanının Yanında Bulunan Otopark Yıkılacak

İzmir’de Tarihi Agora Alanının Yanında Bulunan Otopark Yıkılacak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’de tarihi Agora alanının hemen yanında bulunan katlı otoparkın için “otopark tarihi havayı ortadan kaldırıyordu. Yıkıp yeşil alan yapacağız” dedi.

A+A-

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda İkiçeşmelik’te bulunan tarihi Agora Örenyeri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Batur, uzun yıllardır tartışılan ve Agora’nın siluetini bozan otopark konusunda net bir karar aldıklarını duyurdu.

Başkan Batur, otoparkın kaldırılması konusunda planlamanın son aşamaya geldiğini belirterek “Agora’nın arkasındaki otoparkın kaldırılması konusunda koruma planları yaptık. Kemeraltı bölgesini İkiçeşmelik’in sağ tarafı ve Agora bölgesi olmak üzere ikiye ayırdık. Koruma planını Büyükşehir meclisimize gönderdik. Bu ayki mecliste Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçecek. Yaptığımız koruma planında katlı otopark yok. Tunç Başkanın bu konudaki demeçlerini biliyorsunuz. Tarihi havayı ortadan kaldıran bir yapı otopark. Katlı otopark bölgedeki otopark sorununu çözüyor ama o alanı açık alan yapmamız gerekiyor. Mülkiyet problemi var orada. Vakıflar’ın da hissesi var. Tunç Başkanın ekibi onlarla da görüşüyor. Vakıflar kendi mülkiyetinden zor vazgeçen bir kurumdur. Devletin verdiği yetkiyi ben koruyacağım anlayışı var. Zaman içinde başka bir yer gösterilebilir. Yeni planda alan yeşil alan olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.