İzmir’de Olmayan Bir Konseptle Başladı Müşteri ve Ürün Yelpazesi Her Gün Artıyor

İzmir’de Olmayan Bir Konseptle Başladı Müşteri ve Ürün Yelpazesi Her Gün Artıyor

2002 yılında İzmir’de olmayan bir konseptle hizmet vermeye başladıklarını belirten Arda Elektrik’in ortağı Fikret Vatansever, “Bu konsept sayesinde iyi bir başarı yakaladık. Satış adetlerimiz ve bölgelerimiz 20 yıl boyunca sürekli artış gösterdi" dedi.

A+A-

Elektrik sektöründe 15 yıl boyunca orta gerilim malzemeleri satan markaların bölge müdürlüklerini yapan Erhan Arpaguş, 2002 yılında Arda Elektrik’i kurdu. Alçak gerilim malzemeleri satan bir firmada 13 yıl çalışan Fikret Vatansever’in 2003 yılında firmaya katılmasıyla Arda Elektrik, 2 ortakla yoluna devam etti. 2 ayrı noktada toplam 2.750 metrekarelik alanda faaliyetlerini sürdüren Arda Elektrik, 48 kişilik ekiple Ege Bölgesi’nin tamamına hizmet veriyor. Orta gerilim, alçak gerilim, kablo, şalt malzemeleri ve aydınlatma ürünlerinin tamamını satan Arda Elektrik, sektördeki büyük markaların çoğunun Ege Bölgesi toptan dağıtıcılığını üstleniyor. İnşaat projelerine de malzeme tedarik eden firmanın perakende satışı bulunmuyor. Çanakkale’den Fethiye’ye uzanan sahil hattında 350’den fazla bayiye malzeme satıyor.

arda-elektrik.jpeg

Orta ve alçak gerilim malzemeleri tek noktada

Kurulduklarında İzmir piyasasında olmayan bir konsept oluşturduklarını ifade eden Arda Elektrik şirket ortağı Fikret Vatansever, “Orta gerilim malzemeleri ile alçak gerilim malzemelerini bir arada satan bir firma yoktu. Müteahhitler orta ve alçak gerilim malzemelerini satın alabilmek için en az 2-3 firmadan satın alma yapmak zorunda kalıyordu. Bizim tüm malzemeleri bir arada sunmamızla inşaat firmaları tek bir yerden her türlü malzemeyi tedarik etme fırsatı buldu. Bu konseptten dolayı çok başarılı olduk. Arda Elektrik’le çalışan bir müşteri avize haricinde tüm elektrik malzemelerini temin edebilir. Bayiliklerini üstlendiğimiz markaların tamamı dünyada ve Türkiye’de kendini ispatlamış kurumsal markalardır” dedi.

Kar da etsek zarar da etsek sözümüzü tuttuk

Kurulduğunda sadece İzmir’e hitap edebilen bir firmayken şimdi bütün Ege Bölgesi’ne hitap ettiklerini belirten Vatansever, başarılarının ardındaki sırrı şu şekilde anlattı: “Satış adetlerimiz ve bölgelerimiz çok arttı. Ürün ve müşteri yelpazemiz her geçen gün artıyor. Arda Elektrik olarak bu kadar büyümemizi sağlayan en önemli unsur verdiğimiz sözün her zaman arkasında durmamızdır. Kar da etsek zarar da etsek verdiğimiz sözü tuttuk. Müşterilerimiz bize geldiğinde her şeyi bulabiliyor. Bu da büyümemizde önemli bir rol oynadı. Arda Elektrik, her şeyi daha ucuza satmıyor ama müşterilerimiz o güveni ve hizmeti görünce yüzde 1-2’lik fiyat farkına bakmıyor.  Bizim bütün müşterilerimizde telefon numaramız vardır. Bütün müşterilerimiz istediği zaman bize ulaşabiliyor.”

Arda Elektrik sattığı ürünün arkasında durur

“Fiyat konusunda iddialıyız ama çalıştığımız müşterilerimiz fiyattan ziyade bağlantısını yaptığı malzemenin eksiksiz ve gününde teslim edilmesi de önemsiyor” diyen Vatansever, “Müşteri parasını ödediği bir malzemeyi teslim alırken sıkıntı yaşamak istemiyor. Bizimle çalışan müşterilerimiz bilir ki Arda Elektrik sattığı ürünün sonuna kadar arkasındadır ve bunu kendisine sorunsuz teslim eder. Bizim en büyük gücümüz bu. Her şeyi en ucuza satacağız, diye bir iddiamız yok. Ama işimizi en doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kriz döneminde bile yaşanan fiyat artışlarını gerekçe gösterip hiçbir bağlantımızı iptal etmedik. Yeterli stoğumuz olduğu için tedarik noktasında çok fazla sıkıntı yaşamadık” dedi.

arda-elektrik-izmir.jpg

Elektrik malzemelerinin payı arttı

Türkiye’de inşa edilen binaların kalitelerinin çok arttığını, elektrik malzemelerinde de en kaliteli ürünün kullanılmasına özen gösterildiğini belirten Vatansever şunları söyledi:  “Eskiden elektriğin inşaat maliyetlerindeki payı çok düşüktü. Günümüzde akıllı ev sistemlerinden tutun cephe aydınlatmasına kadar birçok yerde elektrik malzemesi kullanılıyor. Tüketiciler de çok bilinçlendi. Artık sigortanın, armatürün markasına bakıyorlar.  ‘Hangi marka olursa olsun’ demiyorlar. Elektrikte de artık bilinen, güven duyulan marka tercih ediliyor.”

Renkli seriler revaçta

Elektrik malzemelerinin dekoratif amaçla kullanımında da büyük bir dönüşümün yaşandığını belirten Vatansever, “Beyaz ve krem serilerindeki standart ürünlere talep ciddi anlamda azaldı. Artık herkes renkli serilerde, evinin dekorasyonuna uygun ürünler tercih ediyor. Elektrik malzemelerinin ev içerisindeki kullanımı da artı. Eskiden salonda bir priz bulunurken şimdi 8-10 tane topraklı priz yapılıyor. Anahtarların ve aydınlatmaların şekli değişti” dedi. Şu anda bulundukları yerin kendilerine yetmemeye başladığını ifade eden Vatansever, Pınarbaşı Bölgesi’nde en az 5.000 metrekare kapalı alana sahip yeni bir yere taşınmayı planladıklarını belirterek, “Güncel değişimlere ve gelişimlere ayak uydurarak, 20 yıldır olduğu gibi büyüyerek hizmet vermeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.