İzmir'de Ofislerin Metrekare Kiraları 5-11 Dolar Aralığında

İzmir'de Ofislerin Metrekare Kiraları 5-11 Dolar Aralığında

İstanbul ve Ankara'dan sonra en büyük ofis piyasasına sahip İzmir'de kiraların uygunluğu yatırımcıları çekiyor. Birçok şirketin operasyon birimlerini taşıdığı İzmir'de ofislerin metrekare kiraları 5-11 dolar arasında.

A+A-

Türk firmaların yanı sıra yabancıların da Türkiye’de, özellikle İstanbul’da ofis açmaları, ofis projelerine olan ilgiyi artırmaya başladı. Ofis sektöründeki beklentilerin bu denli artmasıyla geliştirici firmalar, hizmet standardı yüksek A sınıfı ofis yatırımlarına yöneldi.

İZMİR, İSTANBUL'DAN PAY ÇALIYOR

İzmir ofis piyasasında ise mevcut arzın 269 bin metrekare olduğunu, yeni gelecek 185 bin metrekarelik arz ile bu rakamın da 454 bin metrekareye ulaşacağına vurgu yapan JLL Türkiye Ofis Kiralama Direktörü Mahir Mermer, İzmir ofis piyasasının mevcut durumu hakkında şu bilgileri verdi:

“İzmir’deki ofislerin metrekare kira ortalaması 5 ile 11 dolar arasında değişiyor. Türkiye A sınıfı ofis pazarının yüzde 2.7’sini temsil eden İzmir, İstanbul ve Ankara’dan sonra en büyük pazar konumunda. Şimdilik lojistik ve denizcilik sektöründe faaliyet gösteren şirketler ana kullanıcılar olarak göze çarpsa da yakın zamanda farklı sektörlerden şirketlerin de İzmir’i tercih etmesi bekleniyor. İzmir’in eski merkezi iş alanı Konak’a bağlı Basmane ve Çankaya iken, şimdi Salhane-Bayraklı yeni merke¬zi iş alanı olarak gündemde. Kira oranları ise İstanbul’a göre düşük. Bu da şirketleri cezbediyor, özellikle ucuz kiralar ve ko¬lay bulunabilir işgücü nedeniyle son dönemde büyük şirketlerin operasyon merkezlerini İzmir gibi şehirlere taşıması gündeme geldi. Yeni gelişen ofis arzı ve İstanbul’dan da gelen kaliteli iş gücü sayesinde"

İSTANBUL'DA FİYATLAR 22-30 DOLAR

JLL verilerine göre, İstanbul inşaat halindeki 1.7 milyon metrekarelik ofis alanıyla Londra, Paris, Milano ve Berlin’i geçerken, 173 bin metrekarelik yıllık işlem adediyle de Milano ve Hong Kong’u geride bıraktı. İstanbul, ofis kiralarıyla da son 10 yılda Londra, Paris, Milano, Hong Kong, New York ve Berlin ile yarışır hale geldi. Ancak son yıllarda kiralar düşüş eğiliminde. Ofis pazarındaki boşluk oranının yüzde 23’ü bulması nedeniyle bu düşüşün sürebileceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.