İzmir’de Nereden Arsa Alınır?

İzmir’de Nereden Arsa Alınır?

İzmir’in hangi ilçesinde arsa almak daha doğru? İzmirin gelişen bölgeleri nereler? İzmir’de arsa yatırımı için en doğru yer neresi? İşte insaatderyasi.com olarak okuyucularımıza yatırım önerilerimiz…

A+A-

Halk arasında çokça kullanılan bir söz vardır: Toprağa yatırım yapan asla kaybetmez.

Edindiğimiz tecrübeler bunun birebir doğruluğunu gösteriyor.

Arsadan zarar etmek kar etmekten çok daha zor. Bu yüzden arsadan kar etmek fikri yerine nasıl daha çok kar etmeliyim diye düşünmeye başlamalısınız.

İzmir’in şehir merkezinde arsa stoğu neredeyse tükendi. Kalan sınırlı sayıdaki arsalarda ya imar sorunu ya da hukuki sorunlar var.

Arsa alırken sormanız gereken en önemli soru imar uygulaması var mı?

Uzun vadeli yatırım yapacaklar imarlı arsalar yerine imar uygulamasında olan arsaları tercih edebilir.

İmar planı yapıldıktan sonra arşlar değerlenmiş olacağından imar uygulaması yapılan arsalara göre daha az karlı. Ancak garantici bir yatırımcıysanız imarlı arsa hatta 1/1000’lik uygulaması yapılmış arsaları almanız tabiki daha mantıklı.

İmar durumunu inceledikten sonra iknci önemli konu ulaşım ve altyapı olanakları. Bir yere otoyol veya metro projesi giderse muhakkak değeri birkaç kat artar.

O yüzden bir yerden otoyol veya metro projesi açıklanırsa hemen o güzergahta arsa arayışına başlayın. Otoyol veya metro projesi açıklandığında arsaların değeri zaten artmış olacaktır ancak çok daha fazla artacağından şüpheniz olmasın.

Arsa yatırımında bu iki kriteri göz önünde bulundurmamız gerektiğine göre gelelim İzmir özeline…

İzmir’de nereye yatırım yapılmalı? İzmir’de hangi bölgeler daha çok gelişecek? İzmir’de nereden arsa almalı? İzmir’de gayrimenkul almak kazandırır mı? Bu soruların cevaplarını elimizden geldiğince açıklamaya çalışacağız.

ŞEHİR MERKEZİ

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi şehir merkezinde yapılaşma tamamlandığı için çok fazla arsa kalmadı. Bu yüzden şehir merkezindeki gelişim bölgelerini dikkate almamız gerek.

Şimdi 8 Temmuz 2020 tarihi itibariyle sahibinden.com verilerinden hangi ilçede ne kadar satılık arsa olduğuna güncel rakamlarla bir göz atalım.

KONAK

konak.png

Konak gelişimi en çok tamamlayan kentlerin başında. Satılık sadece 57 adet arsa bulunuyor. Arsa yatırımlar daha çok gökdelen bölgesi olarak belirlenen Yeni Kent Merkezi’ne kaymış durumda. Yeni kent merkezinde 180 milyon liraya kadar arsa satışları mevcut. Alsancak, Mersinli bölgelerinde yer alan arsalar büyük yatırımcıların radarında. Üçyol, Hatay, Göztepe, Yalı taraflarında arsa neredeyse hiç yok. Arsa arıyorsanız ve çok yüksek bütçeniz yoksa Konak’a hiç girmeyin bile.

KARŞIYAKA

karsiyaka-satilik-arsa.png

Karşıyaka da yapılaşmış bir ilçe. Satılık sadece 28 arsa var. Bostanlı’dan Alaybeye kadar bütün sahil hattında boş arsa neredeyse yok. Mavişehir’de kalan son arsalar da müteahhit firmaların zaten. Koçtaş’ın karşısında yer alan arsalar imara açılacak ancak orası Çiğli bölgesi olduğu için Çiğli başlığı altında ele alacağız. Anadolu Caddesi’nin üst kısımlarında çarpık bir yapılaşma olduğu için yatırım için çok uygun değil. Örnekköy’de kentsel dönüşüm başladı. Bölge zamanla gelişecek ama siz yine farklı alternatifleri değerlendirin.

KARABAĞLAR

karabaglar.png

Karabğlar’da satılık 180 arsa bulunuyor. Karabağlar merkezde yapılaşma tamamlanmasına karşın Bozyaka ve Uzundere arsa yatırımı için ideal. Uzundere’de 80 hektarlık alan Üniversite alanı olarak belirlendi. Üniversite çevresinde arsa yatırımı yapmak gayet mantıklı. Karabağlar’daki en pahalı arsalar ise Bozyaka’da.

BUCA

buca-satilik-arsa-001.png

Buca İzmir’in en sıkışık ve en kalabalık ilçesi. Büyük arsa bulmak zor. İmar yapısından dolayı küçük küçük arsalar var. Bu yüzden oldukça çok satılık arsa var. Buca’da 554 satılık arsa var. İlçenin birçok noktasında yapılaşma tamamlandı. İlçede Tınaztepe, Begos, Buca koop, Adatepe  bölgesinde yoğun inşaat faaliyetleri var. Bu bölgede genellikle yatırımcılara yönelik 1+1 konutlar üretiliyor. Tınaztepe bölgesinde arsa alıp kat karşılığı vermek ve küçük daireler alıp öğrencilere kiralamak oldukça karlı bir yatırım.

BAYRAKLI

bayrakli-satilik-arsa.png

Bayraklı’da yapılaşmasını tamamlayan ilçelerden biri. İlçede 73 satılık arsa var.

Karşıyaka Tünellerinin üst kısımlarında ciddi bir inşaat yoğunluğu var. Burada çok fazla arsa da mevcut. Yatırım için Yeni Kent Merkezi daha uygun. Yeni kent merkezinde çok sayıda yatırımlık arsa var. Tabi büyük yatırımcıysanız burası size uygun. Ayrıca İzmir’deki en pahalı arsalar da burada!

ÇİĞLİ

cigli-satilik-arsa.png

İzmir’de yatırımlık arsa alıyorsanız doğru yerdesiniz. 160 satılık arsa var.

Çiğli Karşıyaka’dan ayrıldıktan sonra hızlı bir şekilde gelişmeye devam etti. Ataşehir ilçesinde yeni yapılaşmalar arttı. Mavişehir Koçtaş’ın karşısında kalan dev arazilerin sit derecesi düştü. Şu anda bölgede planlama çalışması yapılıyor. Büyük yatırımcılar için ideal bir bölge. İzmir Körfez Geçiş projesi de bu bölgeye yakın mesafede geçeceğinden uzun vadeli yatırımlar için çok ideal. Sasalı’da imar planları açılan davalar sounucu yine iptal edildi. İmar planları yeniden yapıldığında bu bölgede de villa tipi yapılaşma için gelişmeye çok açık.Harmandalı çöplükten dolayı gelişmedi. Buradaki arsalar boş durumda. Çöplüğün kaldırılması gündemde. Kaldırılırsa Harmandalı en hızlı büyüyen bölgelerin başında gelir. Burada arsa almak çöplüğün durumu netleşmeden risk. İKÇÜ Üniversitesi’nin bulunduğu Balatçık bölgesi de yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor. İzmir’in en yoğun yapılaşmalarından biri de bu bölgede.

BORNOVA

bornova-satilik-arsa.png

Bornova’da yapılaşma bir bölgede biterken bir bölgede hızlı bir şekilde devam ediyor. Bornova İzmir-İstanbul otoyolunun en çok değerlendirdiği metropol ilçe. Yeni Bornova olarak bilinen Çamdibi-Yeşilova bölgesi ile Doğanlar bölgesinin bir kısmı otoyol sayesinde çok prim yaptı. Bu bölgede imar yoğunluğu da çok yüksek olduğundan çok sayıda yeni proje de var. Buca ile Otogar arasında yapımı süren uçan yolun tamamlanması ile Altındağ daha da değerlenecek. Bu bölge arsa yatırımı için ideal. Ayrıca Yaşar Üniversitesi çevresi de hızlı bir şekilde gelişiyor. Bornova’daki 3. Sanayi sitesinin taşınması söz konusu. Bu sanayi sitesi taşınırsa burada ciddi projeler hayata geçirilir.

MENEMEN

menemen-satilik-arsa.png

Menemen İzmir’in kuzey aksında yer alan ve gelişmeye en açık bölge. Ulukent düzenli yapılaşmasıyla en çok tercih edilen bölgelerin başında. Çok sayıda site yapıldı. Site projelerine uygun daha çok arsa bulunuyor. Çevreyolu güzergahında olan Koyundere’nin çarpık yapılaşma dışında kalan bölgeleri yatırım için uygun. Kapanan Gediz Üniversitesi’nin yerine açılan Bakırçay Üniversitesi Seyrek’in trendini yeniden artırdı. Seyrek hem konut hem de arsa yatırımı yapılabilecek bir lokasyon. Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yakınında yer alan Kuzeyşehir projesinin hayata geçirildiği Atatürk Mahallesi de yatırım için ideal gözüküyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.