İzmir’de İlk 25 İyi Şirket Arasına Girmeyi Hedefliyoruz

İzmir’de İlk 25 İyi Şirket Arasına Girmeyi Hedefliyoruz

18 yılı aşkın süredir alüminyum çözümlerine yönelik üretim ve hizmet veren  Sarıkaya Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Sarıkaya, İzmir’de ilk 25 şirket arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi.

A+A-

Sarıkaya Yapı’nın sunduğu ürün ve hizmetler hakkında bilgi veren Ali Osman Sarıkaya, şirketin hikayesinden yatırım hedeflerine kadar birçok konuda sorularımıza yanıt verdi.

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Ben Ali Osman Sarıkaya, sektöre 21 yaşımda Karabağlar’da bir alüminyum atölyesinde çırak olarak başladım. Sarıkaya Yapı ltd. şti yönetim kurulu başkanıyım. Aile şirketi olması sebebiyle başımızda babamız Vehbi Sarıkaya ve kardeşim Mehmet Sarıkaya ile birlikte omuz omuza dayanışma ile 18 yıldır şirketimizi hep daha iyiye taşımak adına çalışıyoruz.

sarikaya-yapi.jpg

Sarıkaya Yapı’nın kuruluş hikayesi ve faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Sarıkaya Yapı, benim öncülüğünde kurulmuş, ardından kardeşim Mehmet Sarıkaya’nın da aramıza katılması ile daha da güçlenmiştir.

2005 yılından bu yana PVC sistemleri, mimari alüminyum çözümlerimiz; kapı, pencere, cephe, sürme sistemleri, alüminyum kompozit panel, panjur, kepenk gibi hizmetlerimizin yanında üretim gücümüz kalitemiz ve inovatif ürünlerimiz ile öne çıkan bir firmayız

Sarıkaya yapı olarak ülke ekonomisine katkılarınızdan bahseder misiniz?

Ailemiz 18 yıllık ticari geçmişinde büyük zorluklara rağmen şirketimiz her şeyin üstesinden gelmeyi başarmıştır. Karabağlar merkezli 3 adet imalathaneye sahibiz. Buradan yaklaşık 40 çalışanımızla birlikte ülke ekonomisine istihdam sağlamaktayız. Alanında en iyi mimari sistemler markası olan Linea Rossa markasının bayiliğini alarak inşaat sektörünün daha çevreci ve yüksek performanslı değerlerine sahip ürünlerle buluşmasını sağladık.

Sarıkaya Yapı olarak Ar-Ge alanında yürüttüğünüz çalışmalar hakkında bilgi alabilir miyiz?

Ana iş kollarımız olan alüminyum kapı, pencere, cephe ve sürme sistemleri; PVC sistemler, panjur-kepenk sistemleri ve alüminyum kompozit panelleri gibi mimari sistemlerimizin yanı sıra lake kapı, mobilya tasarımı üretim alanında sektörün en önemli üreticilerinden biriyiz.

 Çevreci bir malzeme olan alüminyum, günlük hayatımızda her geçen gün kullanım alanını geliştiriyor.

İnovasyon çalışmalarımızı müşteri talepleri ve sektörün ihtiyaçları paralelinde yaptığımız Ar-Ge çalışmaları ile piyasaya sunmaktayız. Özellikle inşaat sektörünün daha çevreci ve yüksek performans değerlerine sahip ürünler ile buluşmasını sağlıyoruz.

Mimari yapılarda kullanılan ürünlerimizde önceliğimiz dış hava koşullarına dayanımı ve yalıtım değerleri yüksek inovatif çözümler sunan sistemler geliştirmektir. Bunun için her coğrafi bölgenin farklı isteklerini değerlendirerek önceliklere göre ürün geliştirme yapıyoruz.

Sarıkaya Yapı‘nın gelecekteki yatırımları arasında neler var? Okuyucularımızla paylaşır mısınız?

Sarıkaya Yapı olarak, gelen yoğun talepler karşısında 2023 yılı için tüm çalışma alanlarında kapasitemizi artırmaya yönelik kararlar aldık ve buna paralel makine ekipman ile tesis yatırımlarımızı yaptık. 2024 yılı için sürpriz yatırımlarla Ege Bölgesi’nde hizmet vermeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.